Container huren in Leeuwarden?

Woon je in Leeuwarden en heb je een klus gepland? Een verbouwing, tuin opknappen of misschien flink opruimen? Huur een afvalcontainer en je bent snel en makkelijk van je afval af. Hij wordt voor je deur geplaatst, je gooit alles in de bak en laat hem weer ophalen, zo makkelijk is het.

Waarom een container in Leeuwarden huren

Leeuwarden, de grootste stad van de Elfstedentocht en bekend om de historische binnenstad met al haar grachten en bruggen. Een mooie stad hou je graag mooi. Door een afvalcontainer te huren  draag je een steentje bij aan het milieu en een groenere stad. Het scheelt je veel moeite en tijd doordat je niet naar de milieustraat hoeft te rijden. Kan jij die tijd mooi gebruiken om sneller met je klus klaar te zijn en lekker een drankje te doen in het centrum, naar de scheve toren de Oldehove te gaan of misschien wel naar Sneek te varen.

Bestel een container
Container huren Leeuwarden

Bestel een container

Container huren voor je klus? Bestel eenvoudig een container voor jouw afval. Van een 1 m3 big bag, een 3 m3 afvalcontainer tot een 40 m3 container, voor elke klus hebben we een maatje. Kies je afvalsoort, de maat en de datum waarop je hem geplaatst wil hebben, de rest regelen wij.

Bestel direct

Vergunning voor container huren in Leeuwarden?

Wil je in Leeuwarden een container laten plaatsen op gemeentegrond, dan heb je vaak een vergunning nodig. Zeker als de container een parkeervak in beslag neemt. Staat de afvalcontainer op een plek waar deze niet tot last is en er voldoende ruimte omheen is, is een vergunning niet altijd nodig. Ga je een container huren, check dan even op de website van Leeuwarden of neem contact op met de gemeente of je toestemming nodig hebt. Hou er rekening mee dat het behandelen van jouw aanvraag een aantal weken kan duren. Wacht er dus niet te lang mee.

Container in Leeuwarden op eigen terrein

Komt de container op eigen grond, dan zijn er andere regels. Op je eigen oprit of in de tuin mag je altijd een container plaatsen en heb je geen vergunning nodig. Dat is fijn, want staat de vuilcontainer op eigen terrein, dan hoef je vaak niet ver te lopen met zwaar puin of kan je het vanaf de verdieping zo met een stortkoker in de container laten vallen. TIP: zorg ervoor dat de ondergrond stevig is en er voldoende ruimte is voor de chauffeur om de afvalcontainer met een grote wagen neer te zetten.

Vergunning container huren Leeuwarden

Rolcontainers huren in Leeuwarden

Heb je een bedrijf in Leeuwarden? Bedrijfsafval moet op de juiste manier afgevoerd worden, maar dit regel je makkelijk zelf. Je bestelt de rolcontainers die je voor je afval nodig hebt gewoon online. Kies de afvalsoort, het formaat van de containers en klik op bestellen. Dan kan jij weer verder met ondernemen.

Afval scheiden in Leeuwarden

Wist je als bedrijf verplicht bent om afval te scheiden als dit kan? Dit betekent dat als je met een bepaalde afvalsoort een container kan vullen, dat je dit ook apart moet aanbieden. Het is makkelijk om alles in de restafval container te gooien, maar voor het milieu en vaak ook je portemonnee is het goed om te scheiden. Sommige afvalsoorten zijn goedkoper dan restafval, ook al lijkt dat misschien niet zo. Swill (organisch afval) is bijvoorbeeld wel duurder, maar ook zwaar waardoor je een naheffing voor gewicht kan krijgen als je het in de restafval container gooit. Heb je veel flessenglas dan is het goed om hier een aparte container voor te bestellen. Zo voorkom je dat er scherpe scherven tussen ander afval terecht komt.

Rolcontainer huren regio

Zo werkt ContainerOnline

icon recycling wit

Selecteer welk afval je hebt

Icon container 2 wit ContainerOnline

Kies welk formaat container je wil

icon vrachtwagen wit

En klik op bestel

Direct bestellen Doe de container check

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van welk afval er vrijkomt bij jouw klus. Kijk bij de afvalsoorten of doe de Container Check.

ContainerOnline werkt met vaste prijzen. De afvalcontainer wordt voor de genoemde prijs geplaatst, opgehaald, het afval wordt verwerkt én de prijs is inclusief BTW. Wat we van jou vragen is de juiste afvalsoort te kiezen. Wanneer er een afvalsoort in de container zit die niet is toegestaan, volgt er een toeslag voor de juiste container.

Opdrachten die op werkdagen voor 16.00 uur worden doorgegeven worden de volgende werkdag uitgevoerd.