Zit je midden in een verhuizing, ga je je huis verbouwen of wil je goed ontspullen? Voor je het weet heb je een berg aan huisraad waar je vanaf wil, maar wat doe je ermee? Naar de kringloopwinkel, geef je het aan iemand of toch maar een huisraad container huren? Ontdek waarom een afvalcontainer voor je huisraad een goede optie is.

Wat doe je met je oude huisraad?

Je hebt flink opgeruimd, gaat of bent gaan verhuizen of misschien moet je een huis leeghalen na overlijden. Je hebt een flinke berg huisraad in de tuin of zelfs nog midden in het huis. Wat doe je ermee? Oké, tijd om actie te ondernemen. Er zijn veel manieren om van je huisraad af te komen. De makkelijkste manier is een huisraad container huren en ondanks dat het misschien lijkt of de spullen dan verloren zijn, worden ze gerecycled naar grondstoffen voor spullen.

Kringloopwinkel

Als je veel huisraad hebt die nog in goede staat zijn, is de kringloopwinkel een goede optie. Hier kun je je spullen doneren, zodat ze kunnen worden verkocht aan mensen die op zoek zijn naar tweedehands spullen. Zo krijgen je spullen een tweede leven en help je ook nog eens het milieu. Vaak hebben Kringloopwinkels een busje. Als je ze belt en aangeeft wat je allemaal hebt staan, komen ze het wellicht ophalen en hoef je zelf niet de deur uit.

Weggeven/verkopen

Zijn veel spullen nog in goede staat, dan kun je ze ook weggeven of verkopen. Er zijn genoeg Facebook-groepen waar je het kwijt kan. Of zet ze op Marktplaats, dan kan je er misschien nog wat aan verdienen, maar gratis aanbieden kan daar ook. Je kan dan aangeven dat ze het zelf op moeten halen. Het nadeel is dat dit wel veel meer werk is en je vaak verschillende mensen hebt die langskomen, waarvoor je dan ook thuis moet zijn. Dat moet je niet vervelend vinden.

Milieustraat

Is je huisraad oud, versleten of zelfs stuk, dan moet het in de container. Maar als je veel spullen hebt, past dat niet zomaar in je kliko. Dan is er de milieustraat. Daar kan je je spullen naartoe brengen, in de juiste containers gooien en je bent ervan af. Vaak is dit gratis, maar niet altijd, check dus bij je gemeente wat de regels zijn. Het nadeel van de milieustraat is echter dat het vaak druk is en je soms lang moet wachten om je spullen te kunnen inleveren. Ook heb je een geschikte auto en een karretje nodig, heb je dat niet, dan kan je beter een container huren.

Huisraad container huren

Een huisraad container huren is met stip de makkelijkste manier om van je overbodige huisraad af te komen. Hij wordt voor je deur gezet, je gooit alles in de bak en als hij vol is, halen we hem weer op. Zo simpel is het. De spullen gaan naar de afvalverwerker die ze recyclet naar nieuwe grondstoffen voor spullen die ze daarvan kunnen maken. Goed voor het milieu dus.

Een container mag 4 weken blijven staan, dus je hebt tijd genoeg om je huisraad te verzamelen. Het scheelt je heel veel tijd, waardoor de klus minder vervelend wordt om te doen.