Stapels verhuisdozen, het gesleep van meubels; verhuizen brengt veel geregel en stress met zich mee. Maar vergeet ook de voordelen niet. Het geeft je tijd om al je spullen eens goed te ordenen, rotzooi weg te gooien en te verbouwen. Want dat gaat een stuk makkelijker in een leeg huis!

Afval tijdens verhuizen

Verhuizingen brengen vaak veel afval met zich mee. Bij het uitruimen van je huis kom je veel dingen tegen die je nooit meer gebruikt, al jaren niet meer hebt gezien of dingen die je hebt uitgesteld om op te ruimen. Oude meubels gaan niet mee naar het nieuwe huis, de oude vloer moet eruit bij oplevering of alle oude rommel van de zolder moet worden weggegooid.

In het nieuwe huis gaat het verder. De oude keuken en badkamer gaan eruit, de nieuwe gaan erin, het oude behang wordt van de muren gehaald en er worden oude wanden gesloopt en nieuwe geplaatst.

Wanneer je gaat verhuizen huur je bij ContainerOnline makkelijk een afvalcontainer. Welke je precies nodig hebt, ligt aan je plannen!

De beste afvalcontainers voor een verhuizing

Bij ContainerOnline hebben we afvalcontainers voor veel verschillende afvalsoorten. Tuinafval, groenafval, houtafval, dakafval, grondafval en puinafval. Wanneer je gaat verhuizen kan je het best een huisraad container huren.

Grofvuil container
Er mogen in de grofvuil container verschillende afvalstromen met elkaar worden gemengd. Denk hierbij aan Huisraad; kasten, tafels bankstellen, bedden (geen matrassen), tuinmeubelen en speelgoed, maar ook wat klein bouwafval zoals hout, metaal, puin en stenen en gips is toegestaan. De grofvuilcontainer is ideaal voor het opruimen van je oude huis tijdens de verhuizing. ContainerOnline levert grofvuilcontainers door heel Nederland. De grofvuilcontainers zijn te huren in de maten 1m3 (big bag), 3m3, 6m6, 10m3, 20m3 en 40m3.

Bouw en sloop afval
Wanneer je veel moet slopen in je oude huis of veel gaat slopen en verbouwen in het nieuwe huis is een bouw- en sloopafvalcontainer de beste keus. Wanneer je besluit de isolatie aan te pakken, muren te gaan verwijderen of plaatsen, de oude badkamer of keuken gaat slopen of de oude vloer gaat verwijderen is een bouwcontainer geschikt, omdat hier verschillend gemengd afval is toegestaan. In deze container mag puin, hout, parket en laminaat, gasbeton, gips, isolatiemateriaal, metaal, huisraad, papier en karton, kunststof en plastic. Je kan hier bijvoorbeeld ook een badkuip in weggooien tijdens een badkamerverbouwing of keukenkastjes tijdens de keukenverbouwing. Al het puin wat vrijkomt tijdens het verbouwen kan in deze container. Dakafval, elektrische apparaten, chemisch afval en asbesthoudende apparaten zijn niet toegestaan in de bouwafvalcontainer.

Bouwafvalcontainers zijn te bestellen in de maten 1m3 (big bag), 3m3, 6m6, 10m3, 20m3 en 40m3.
Probeer van tevoren in te schatten van tevoren hoeveel afval je gaat hebben. Vervolgens bestel je de container makkelijk online! Voor 16.00 uur besteld is de volgende dag al voor de deur!
B-hout is is de meest voorkomende afvalsoort. Hieronder valt hardboard, spaanplaat, vezelplaat, geperst hout, meubels, geverfd, gelakt en verlijmd hout, deuren, kozijnen en niet-geïmpregneerd hout. Veel afvalhout wordt gecategoriseerd als B-hout.

C-hout is geïmpregneerd hout dat is verwerkt met bepaalde stoffen om de gebruiksduur te verlengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schuttingen (gewolmaniseerd) of bielzen (geteerd). C-hout is de meest milieuonvriendelijke houtsoort en wordt anders verwerkt dan A- en B-hout.

Inzameling

Houtafval wordt ingezameld in grote kuub afvalcontainers. Er zijn standaard all-in tarieven voor een 3m3 container, 6m3 container en een 10m3 container. In deze containers mogen veel verschillende houtsoorten. Eigenlijk mag al het A- en B-hout in deze containers worden ingezameld. Hierbij mag ook multiplex, geplastificeerde houtsoorten en meubilair, zolang het vrij is van bekleding.  De spijkers, schroeven en bouten tot een grootte van 10mm mogen gewoon blijven zitten. Wat niet in de houtcontainer mag is C-hout (chemisch verduurzaamd hout), verrot of verbrand hout, asbestgelijkend materiaal, takken, boomstammen, wortels en ander afval zoals glas, grofvuil of tuinafval. Heb je veel C-hout dat moet worden afgevoerd? Neem contact met ons op en wij zoeken een passende oplossing.

Recycling

De verschillende categorieën houtafval hebben alles te maken met de recycling ervan. A-hout kan dus direct worden hergebruikt, maar wanneer het niet meer in de originele vorm herbruikbaar is, kan het ook worden versnipperd en verwerkt in nieuwe houtproducten, waaronder pallets of spaanplaten.

B-hout kan in veel gevallen net als A-hout goed worden gerecycled tot nieuwe houtproducten. Hierbij worden eerst de vervuilingen, zoals schroeven of spijkers verwijderd, waarna het versplinterd wordt. De splinters worden onder hoge druk samengeperst tot spaanplaat. Wanneer het B-hout niet meer in goede staat is, wordt het gebruikt als brandstof voor energiecentrales. Het omzetten van B-hout in biogas is minder duurzaam dan het recyclen tot spaanplaat, maar hierbij worden wél weer belangrijke fossiele brandstoffen gespaard. Daarnaast wordt er met elke ton hout, die wordt ingezet als biomassa, zo’n 75 kg CO2 uitstoot bespaard.

C-hout kan niet worden gerecycled tot nieuw hout en wordt afhankelijk van de gebruikte stoffen vernietigd of ingezet als brandstof voor energiecentrales. Waar de verbranding van B-hout grotendeels in Nederland wordt gedaan, wordt C-hout naar Duitsland en Zweden vervoerd, waar ze voldoen aan de milieueisen voor het verbranden van gewerkt hout. Verbrand nooit zelf geïmpregneerd hout! Hierbij kunnen schadelijke stoffen vrijkomen die schadelijk zijn voor mens en milieu.