Afvalsoorten afvalcontainers

Bouwafval

V.A  185,-

Bestel

Grofvuil

V.A  185,-

Bestel

Puinafval

V.A  129,-

Bestel

Groenafval

V.A  129,-

Bestel

Grond afval

V.A  189,-

Bestel

Gemengde grond

V.A  229,-

Bestel

Hout afval

V.A  129,-

Bestel

Tuinhout

V.A  329,-

Bestel

Gemengd tuinafval

V.A  185,-

Bestel

Dakafval

V.A  299,-

Bestel

Afvalsoorten rolcontainers

Restafval

V.A  21,53

Kies frequentie

Papier – karton

V.A  12,89

Kies frequentie

Organisch of swill

V.A  70,28

Kies frequentie

PD

V.A  45,39

Kies frequentie

Glas

V.A  23,43

Kies frequentie

Archief

V.A  30,75

Kies frequentie

Koffiebekers

V.A  36,60

Kies frequentie

Koffiedik

V.A  131,77

Kies frequentie

FAQ’s afvalsoorten

Dat ligt aan de container die je hebt en welke afvalsoorten. Heb je een container voor bouwafval of voor bedrijfsafval een restafval container, dan mag daar veel in, maar ook niet alles. Heb je een specifieke container zoals voor puin of glas, dan kan je een naheffing krijgen als er ander afval in zit. Check dus goed bij de afvalsoort wat erin mag en wat niet.

Nou bijna, er is geen container voor alle afvalsoorten. In een container voor bouwafval mag erg veel, maar er zijn een paar uitzonderingen zoals elektra en banden. Check altijd goed voor je een container huurt welk afval er precies in mag.

Het klinkt een beetje hetzelfde, maar er zit een groot verschil in. Een groencontainer is voor snoeiafval zoals takken en bladeren en/of plantenresten. Een tuinafval is voor al het afval uit een tuin. Dat kunnen ook tuintegels, schuttingdelen of grond zijn.

Als je bedrijfsafval kan scheiden, dan ben je verplicht om afval apart aan te bieden. Wat betekent dat precies? Als je een volle container van een bepaalde afvalsoort kan aanbieden, dan dien je dit te doen. Heb je maar een beetje van een bepaalde afvalsoort, dan kan het gewoon bij het restafval.

Dat hoeft niet. Sowieso is afval scheiden beter voor het milieu, maar het kan ook goedkoper zijn. Papier en karton is bijvoorbeeld goedkoper dan restafval, maar ook bij organisch afval (swill) ben je onder de streep toch voordeliger uit omdat een swill container een aantal voordelen heeft.