Afvalcontainer huren

Een container huren hoeft niet moeilijk te zijn.

Hier vind je alle maten containers, kies jouw afvalsoort en klik ‘Bestel’. That’s it. 

Big bag voor afval huren

Big Bag voor afval

V.A  129,-

Bestel

3m3 afvalcontainer

V.A  149,-

Bestel
6m3 afvalcontainer huren

6m3 afvalcontainer

V.A  169,-

Bestel

10m3 afvalcontainer

V.A  259,-

Bestel
10m3 afvalcontainer gesloten huren

10m3 afvalcontainer dicht

V.A  259,-

Bestel
15m3 puincontainer huren

15m3 puincontainer

V.A  379,-

Bestel
20m3 afvalcontainer huren

20m3 afvalcontainer

V.A  599,-

Bestel
40m3 afvalcontainer huren

40m3 afvalcontainer

V.A  849,-

Bestel

Container huren zonder zorgen

Een container huren zorgt voor veel gemak en bespaart je veel tijd. Je hoeft niet naar de milieustraat, je kan door blijven klussen en je hebt geen afval rondzwerven tijdens het klussen: dat werkt lekkerder, maar ook veiliger. Je bestelt hem makkelijk online.

Zeker als je de container op eigen terrein kan zetten, werkt het snel. Zorg wel dat er genoeg ruimte is om de container te plaatsen en dat hij niets kan beschadigen, een volle container kan aardig wat wegen.

Tips

 • Twijfel over formaat? Bestel een grotere container
  Een tweede container huren is duurder. Bekijk de container afmetingen.
 • Check of je een vergunning nodig hebt
  Op eigen terrein mag, op openbaar terrein heb je soms een vergunning nodig.
 • Weet wat er in je container mag
  Controleer dit voor jou afvalsoort, een naheffing is vaak erg duur.

Keuzehulp

Weet je niet precies welke container je nodig hebt?
Ontdek het in een paar klikken.

Hoe bestel je een container?

1. Inhoudsmaat bepalen

Om de juiste container te kiezen, is het belangrijk om te weten hoe groot deze moet zijn. Maak daarom een inschatting van de hoeveelheid afval er vrijkomt. Vind je dat lastig, doe dan eens de Container Check. Twijfel je tussen 2 maten, bestel dan de grotere. Er komt meestal meer afval vrij dan je denkt en 2 kleine is duurder dan 1 grote. Heb je een kleine klus, dan heb je misschien genoeg aan een Big Bag voor afval, anders heb je containers van 3 kuub, 6 kuub, 10 kuub en zelfs nog groter.

2. Afvalsoort kiezen

Er zijn veel verschillende afvalsoorten waar je een container voor kunt huren. Waarom er zoveel verschillende afvalsoorten zijn heeft te maken met de verwerking hiervan. Wij streven ernaar om alle afvalsoorten zoveel mogelijk te recyclen om de belasting op het milieu zo laag mogelijk te houden. Heb je grofvuil, bouw- en sloopafval of puinafval? Lees op de pagina’s van de verschillende afvalsoorten wat wél en niet in de afvalcontainer mag, om te bepalen welke afvalsoort je nodig hebt. Kom je er niet uit? Doe dan onze Container Check.

3. Container bestellen

Vervolgens kun je de container bestellen en een gewenste plaatsingsdatum selecteren. Je rekent eenvoudig af met iDeal, creditcard of achteraf via Klarna. Na de bestelling wordt de container zo snel mogelijk (vaak de volgende werkdag) geplaatst. Je betaalt hiervoor één vast tarief incl. btw. De container mag 4 weken huurvrij blijven staan.

Bestel direct
puin container huren

Veelgestelde vragen over afvalcontainers huren

De container wordt tussen 7:00 en 18:00 uur geplaatst. Per dag worden alle plaatsingsopdrachten op een route ingepland. De plaatsingstijd hangt af van de route van de wagen. Op de dag van plaatsing kunnen wij navragen of uw container voor de ochtend of middag ingepland staat.

In drukke periodes geven niet al onze vervoerders een tijdsindicatie omdat zij zich hieraan dan niet altijd kunnen houden. Tip: wil je een bepaalde dag beginnen met je klus, laat de container dan, als mogelijk, een dag eerder plaatsen.

De container mag tot 4 weken huurvrij blijven staan. Heb je de container langer nodig? Dat is geen probleem. Na 4 weken betaal je 15 euro huur per week voor een container t/m 10m3. Voor grotere containers (15, 20, 40m3) is de huurprijs per week 35 euro. Let op: Je dient zelf aan te geven dat de container moet worden afgevoerd. Zolang er geen afvoeropdracht volgt, wordt er per week een nieuwe huurfactuur verstuurd.

Let op: 4 weken is de door ons bepaalde huurvrije periode. Gemeenten in Nederland hanteren eigen periodes die kunnen verschillen van 48 uur tot 8 weken. Check dit daarom altijd bij je gemeente.

De container wordt niet automatisch opgehaald na 4 weken. Je geeft zelf door wanneer hij weg mag. Dit kun je als volgt doen:

 • Met de afvoerknop in de bevestigingsmail van de bestelling.
 • Via het afvoerformulier op de website
 • Telefonisch
 • Via de chat

Blijft de container langer dan 4 weken staan, dan wordt er vanaf dat moment huur gerekend. De huur bedraagt € 15,00 per week voor 3m3, 6m3 en 10m3 containers. Voor grotere containers 14m3, 20m3 en 40m3 wordt een huurprijs van 35 euro per weer gerekend. Wanneer er geen afvoeropdracht wordt afgegeven volgt er eens per week een huurfactuur.

Wij hanteren een all-in tarief. Dit is echter wél op basis van een aantal voorwaarden:

1. De juiste afvalsoort zit in de container bij afvoeren.
Wanneer er een afvalsoort in de container zit die “duurder” is dan de bestelde afvalsoort (bijv. puin besteld en bouwafval afgevoerd), dan wordt er een correctie factuur gestuurd voor de meerprijs. Check onze afvalsoorten pagina om te zien wat er wel en niet in jouw container mag.

2. De container kan vrij en veilig geplaatst en afgevoerd worden.
Wanneer de chauffeur niet bij de container kan of de container niet kan plaatsen vanwege de ruimte, wordt er een loze rit berekend. Ook wanneer de container overbeladen is waardoor deze niet veilig over weg kan, wordt een loze rit berekend. Een loze rit bedraagt €90,- incl. btw.

3. Er zitten geen matrassen of elektrische apparaten in.
Matrassen mogen i.v.m. brandgevaar niet in de container. Ook niet in een grofvuilcontainer. Mocht de afvalverwerker een matras aantreffen worden de kosten a €50,- per matras doorberekend.

Voor elektrische apparaten geldt een toeslag per apparaat van 30 euro. In Nederland moeten deze naar een recycle plek worden gebracht. Dit kan bij bouwmarkten, de gemeentewerf en elektronica winkels. Ook neemt de kringloop apparaten aan om te repareren of te gebruiken voor de onderdelen.

4. De container staat langer dan 4 weken.
Na 4 weken betaal je €15,00 huur per week voor 3m3, 6m3 en 10m3 containers. Voor grotere containers geldt een huurprijs van 35 euro per week. Je dient zelf aan te geven dat de container moet worden afgevoerd. Zolang er geen afvoeropdracht opdracht volgt, wordt er per week een nieuwe huurfactuur verstuurd.

Bedrijfsafval?

Heb je bedrijfsafval, dan wil je hier niet veel tijd aan kwijt zijn. Bestel je rolcontainers gewoon makkelijk online.

Lees meer over bedrijfsafval of

bedrijfsafval

Natalia van Gent

Snel, vakkundig, vriendelijk en voordelig! 100% te vertrouwen!

Henricus

Ik had de bestelorder niet gecontroleerd en met een foutje verstuurd. Gelukkig was dit last minute nog te herstellen. Dit was mogelijk doordat de planning…

Marcin

Wij samenwerken als bedrijf vaker met ContainerOnline en zijn altijd tevreden met de samenwerking

Jop

Snel geleverd en opgehaald, handig online te regelen allemaal. Goede communicatie.

Bram

Snel container voor de deur, makkelijke site bestellen en afvoer idem

Vincent

Alles liep volgens afspraak

Henk

We zijn keurig geholpen, alles is snel geregeld.

Coen

Na bestelling van de container is alles keurig netjes bevestigd en ook het afleveren en ophalen van de container is allemaal conform de gemaakte afspraak…

Roel

Hele vriendelijke chauffeur, goede service. Planning gaat nog wel eens iets mis (container pas dagen later opgehaald dan afgesproken)…

Inge

Gewoon goed! Snel en makkelijk geregeld!

Johan

Ik had een big bag en dats precies wat ik aan vuil af te voeren heb dan is het zo gemakelijk dat deze via de…

DAMO Dakadvies

Al regelmatig een container besteld bij Containeronline. Met groot gemak bestel je een vuilcontainer. Ook het laten ophalen is met een druk op de knop…

JPI Samson

klik en hop alles geregeld.

Willem

Uitstekend voor de deur geplaatst. Container kon op precieze tijd worden afgehaald, hiertoe snel telefonisch geholpen. Goeie container ook en interessante prijs.

Marcel

Snel geregeld via de site Container netjes afgeleverd. Ondanks dat t een krappe plek was om de container te plaatsen toch nerjes geplaatst door de…

DS bouw

Wij hebben een goede ervaringen met containers online Afspraken kloppen altijd en ophalen gaat altijd goed

Frits

Toegankelijke website en prima afhandeling.