Alle afvalcontainers

Container huren? Kies je containermaat, afvalsoort en klik ‘Bestel’.

Big bag voor afval huren

Big Bag voor afval

V.A  129,-

Bestel
3m3 container huren

3m3 afvalcontainer

V.A  149,-

Bestel
6m3 afvalcontainer huren

6m3 afvalcontainer

V.A  169,-

Bestel

10m3 afvalcontainer

V.A  259,-

Bestel
10m3 afvalcontainer gesloten huren

10m3 afvalcontainer dicht

V.A  259,-

Bestel
15m3 puincontainer huren

Puincontainer 15m3

V.A  379,-

Bestel
20m3 afvalcontainer huren

20m3 afvalcontainer

V.A  549,-

Bestel
40m3 afvalcontainer bestellen

40m3 afvalcontainer

V.A  799,-

Bestel

Container huren zonder zorgen

Een container bestellen zorgt voor veel gemak en bespaart je veel tijd. Je hoeft niet naar de milieustraat, je kan door blijven klussen en je hebt geen afval rondzwerven tijdens het klussen: dat werkt lekkerder, maar ook veiliger. En een afvalcontainer huren, dat doe je gewoon online. We leveren door heel Nederland en voor 16:00 besteld is volgende dag voor de deur.

Zeker als je de container op eigen terrein kan zetten, werkt het snel. Zorg wel dat er genoeg ruimte is om de container te plaatsen en dat hij niets kan beschadigen, een volle container kan aardig wat wegen.

Tips

 • Twijfel over formaat? Bestel een grotere container
  Een tweede container huren is duurder. Bekijk de container afmetingen.
 • Check of je een vergunning nodig hebt
  Op eigen terrein mag, op openbaar terrein heb je soms een vergunning nodig.
 • Weet wat er in je container mag
  Controleer dit voor jou afvalsoort, een naheffing is vaak erg duur.

Hoe bestel je een container?

1. Inhoudsmaat bepalen

Om de juiste afvalcontainer te bestellen, is het belangrijk om te weten hoe groot deze moet zijn. Maak daarom een inschatting van de hoeveelheid afval er vrijkomt. Vind je dat lastig, doe dan eens de Container Check. Twijfel je tussen 2 maten, bestel dan de grotere. Er komt meestal meer afval vrij dan je denkt en 2 kleine is duurder dan 1 grote. Heb je een kleine klus, dan heb je misschien genoeg aan een Big Bag voor afval, anders heb je containers van 3 kuub, 6 kuub, 10 kuub en zelfs nog groter.

2. Afvalsoort kiezen

Er zijn veel verschillende afvalsoorten waar je een container voor kunt huren. Waarom er zoveel verschillende afvalsoorten zijn heeft te maken met de verwerking hiervan. Wij streven ernaar om alle afvalsoorten zoveel mogelijk te recyclen om de belasting op het milieu zo laag mogelijk te houden. Heb je grofvuil, bouw- en sloopafval of puinafval? Lees op de pagina’s van de verschillende afvalsoorten wat wél en niet in de afvalcontainer mag, om te bepalen welke afvalsoort je nodig hebt. Kom je er niet uit? Doe dan onze Container Check.

3. Container bestellen

Vervolgens kun je de container bestellen en een gewenste plaatsingsdatum selecteren. Je rekent eenvoudig af met iDeal, creditcard of achteraf via Klarna. Na de bestelling wordt de container zo snel mogelijk (vaak de volgende werkdag) geplaatst. Je betaalt hiervoor één vast tarief incl. btw. De container mag 4 weken huurvrij blijven staan.

Bestel direct
Container huren in stad

Materiaal en bouw van de containers

De afvalcontainers zijn gemaakt van stevig metaal en gecoat met een dikke laag speciale coating. Ze kunnen tegen een stootje, dus je kan zonder probleem stenen en harde metalen in de container storten, ook vanaf een hogere verdieping met bijvoorbeeld een stortkoker.

Verlaagde voorkant

De voorkant van de open containers zijn verlaagd, zodat je makkelijk je afval erin kan gooien. Zeker voor zwaar afval is dit fijn, omdat je dit niet hoog op hoeft te tillen. De hoogte is zo gemaakt dat je, met een oprijplaat schuin tegen de voorkant aan, de kruiwagen in de container leeg kan kiepen. Dichte containers zoals een 20m3 of 40m3 hebben een deur en lage inrij, zodat je zelfs zonder oprijplaat met de kruiwagen de container in kan rijden.

Wat als het regent?

Regen kan vervelend zijn tijdens het klussen. De container kan hier prima tegen, dus daar hoef je in ieder geval geen rekening mee te houden. Er zitten geen gaten in de onderkant van de bak. Als het hard regent, kan er een laagje water in de container ontstaan en het afval wordt dan nat en mogelijk zwaarder. Als je een container huurt, betaal je een all-in prijs. Je krijgt dus geen toeslag voor het extra gewicht van de regen. Je hoeft de container niet af te dekken met een bouwzeil om deze te beschermen tegen het hemelwater. Wel kan een dekzeil of dichte container handig zijn om te voorkomen dat anderen afval in jouw container gooien.

Vind je het vervelend dat het afval nat wordt, of er een laagje water in de container komt, bijvoorbeeld omdat het water dan misschien opspat als je er zware dingen in gooit, dan kan je er ook voor kiezen om een 10m3 gesloten container te nemen. Deze heeft een klep waarmee je de container afsluit. Er is ook een mogelijkheid om de klep met een hangslot (niet meegeleverd) op slot te doen.

Veelgestelde vragen over afvalcontainers huren

De container wordt tussen 7:00 en 18:00 uur geplaatst. Per dag worden alle plaatsingsopdrachten op een route ingepland. De plaatsingstijd hangt af van de route van de wagen. Op de dag van plaatsing kunnen wij navragen of uw container voor de ochtend of middag ingepland staat.

In drukke periodes geven niet al onze vervoerders een tijdsindicatie omdat zij zich hieraan dan niet altijd kunnen houden. Tip: wil je een bepaalde dag beginnen met je klus, laat de container dan, als mogelijk, een dag eerder plaatsen.

De container mag tot 4 weken huurvrij blijven staan. Heb je de container langer nodig? Dat is geen probleem. Na 4 weken betaal je 15 euro huur per week voor een container t/m 10m3. Voor grotere containers (15, 20, 40m3) is de huurprijs per week 35 euro. Let op: Je dient zelf aan te geven dat de container moet worden afgevoerd. Zolang er geen afvoeropdracht volgt, wordt er per week een nieuwe huurfactuur verstuurd.

Let op: 4 weken is de door ons bepaalde huurvrije periode. Gemeenten in Nederland hanteren eigen periodes die kunnen verschillen van 48 uur tot 8 weken. Check dit daarom altijd bij je gemeente.

De container wordt niet automatisch opgehaald na 4 weken. Je geeft zelf door wanneer hij weg mag. Dit kun je als volgt doen:

 • Met de afvoerknop in de bevestigingsmail van de bestelling.
 • Via het afvoerformulier op de website
 • Telefonisch
 • Via de chat

Blijft de container langer dan 4 weken staan, dan wordt er vanaf dat moment huur gerekend. De huur bedraagt € 15,00 per week voor 3m3, 6m3 en 10m3 containers. Voor grotere containers 14m3, 20m3 en 40m3 wordt een huurprijs van 35 euro per weer gerekend. Wanneer er geen afvoeropdracht wordt afgegeven volgt er eens per week een huurfactuur.

Wij hanteren een all-in tarief. Dit is echter wél op basis van een aantal voorwaarden:

1. De juiste afvalsoort zit in de container bij afvoeren.
Wanneer er een afvalsoort in de container zit die “duurder” is dan de bestelde afvalsoort (bijv. puin besteld en bouwafval afgevoerd), dan wordt er een correctie factuur gestuurd voor de meerprijs. Check onze afvalsoorten pagina om te zien wat er wel en niet in jouw container mag.

2. De container kan vrij en veilig geplaatst en afgevoerd worden.
Wanneer de chauffeur niet bij de container kan of de container niet kan plaatsen vanwege de ruimte, wordt er een loze rit berekend. Ook wanneer de container overbeladen is waardoor deze niet veilig over weg kan, wordt een loze rit berekend. Een loze rit bedraagt €90,- incl. btw.

3. Er zitten geen matrassen of elektrische apparaten in.
Matrassen mogen i.v.m. brandgevaar niet in de container. Ook niet in een grofvuilcontainer. Mocht de afvalverwerker een matras aantreffen worden de kosten a €50,- per matras doorberekend.

Voor elektrische apparaten geldt een toeslag per apparaat van 30 euro. In Nederland moeten deze naar een recycle plek worden gebracht. Dit kan bij bouwmarkten, de gemeentewerf en elektronica winkels. Ook neemt de kringloop apparaten aan om te repareren of te gebruiken voor de onderdelen.

4. De container staat langer dan 4 weken.
Na 4 weken betaal je €15,00 huur per week voor 3m3, 6m3 en 10m3 containers. Voor grotere containers geldt een huurprijs van 35 euro per week. Je dient zelf aan te geven dat de container moet worden afgevoerd. Zolang er geen afvoeropdracht opdracht volgt, wordt er per week een nieuwe huurfactuur verstuurd.

Bedrijfsafval?

Heb je bedrijfsafval, dan wil je hier niet veel tijd aan kwijt zijn. Bestel je rolcontainers gewoon makkelijk online.

Lees meer over bedrijfsafval of

bedrijfsafval

Avni

Goed geregeld en volgens beloftes.

Fred

Ik heb in de afgelopen jaren zowel big bags als containers gehuurd bij ContainerOnline.nl. Levering is altijd binnen enkele dagen. En wanneer ‘t vol is…

w

Afspraken worden nageleefd, telefonisch goede service, chauffeurs doen netjes wat we vragen. Technische goede manoeuvreerders

Frans

Communicatief sterk, zowel per mail als de chauffeur. Af en aanvoer heel netjes geregeld. Mooi en precies neergezet. Kortom, dikke 9

Mohammed

Zoals afgesproken op de juiste tijd gebracht en opgehaald

Harold

Big bag met post bezorgd en na afmelden van de big bag keurig op tijd weer afgevoerd.

Jean-Paul

Snel een afspraak gemaakt en mooi op tijd geleverd en weer opgehaald.

Caroline

Binnen 1 dag container netjes geplaatst, aardige mensen en ook binnen 2 dagen na melding weer opgehaald. Scherp geprijsd. Kortom erg aan te bevelen als…

Mado

Container besteld. Werden netjes gebeld en de container stond werkelijk perfect op dr afgesproken dag geleverd. Het op afgesproken dag weer netjes opgehaald. Goede service…

Robert

Doen wat ze zeggen denken mee en goede prijs/ kwaliteit

manon

Wij hebben een puinzak besteld. Was de dag na bestelling binnen en nadat we via de website een ophaal service hebben aangevraagd, kwamen ze hem…

Sylvia Janssen

Op de dag van plaatsing is het fout gegaan en heb ik voor jan *** thuis gezeten en de parkeerplaats afgezet, na bellen werd er…

John Berndsen

Prima service en het bestellen en afhaal opdracht lekker gemakkelijk!

Trudy Crutzen

Snel geleverd en weer opgehaald, gemakkelijk te regelen en snelle communicatie!

jan stultiens

afspraak was eenvoudig te maken en afspraken zijn prima nagekomen.

Henning

Ongecompliceerde service! Container kwam op tijd aan en werd op verzoek weer op tijd opgehaald. Graag weer

Frank

Vlot geplaatst en vlot gehaald voor een mooie prijs

Alex

Bezorgd op de gevraagde plek, vrijwel direct opgehaald na vol melding.

Mira

alles was zoals afgesproken

Ruut

De container werd al prettig vroeg in de ochtend gebracht, en binnen anderhalve dag na afmelding weer opgehaald. En dat voor een heel scherpe prijs!…

Sarah

Container netjes op tijd geleverd en weer opgehaald