Heb je vragen? Bel of chat met ons - 085-3035343
Vergunning nodig huren container

Vergunning nodig?

Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een container? Op deze vraag is geen simpele ja of nee. Dit hangt af van de locatie waar de container komt te staan en van de gemeente. Op eigen terrein mag je altijd zonder vergunning een container plaatsen. Komt de container op gemeentegrond, dan gelden de regels die de gemeente stelt.

Wil je een container plaatsen op een parkeervak, de stoep of op de straat? Dan raden wij je altijd aan om na te gaan wat de regels zijn in jouw gemeente. In sommige gemeenten volstaat een melding of hoef je enkel telefonisch om toestemming te vragen. In andere gemeenten dien je een ontheffing of zelfs een vergunning aan te vragen. We hebben deze informatie voor je verzameld. Kies onderstaand de provincie en vervolgens de gemeente waar je woont (of klust). Aan de informatie kunnen geen rechten worden verleend. Regels veranderen continu waardoor informatie verouderd kan zijn. Komt je iets tegen wat niet klopt? Laat het ons dan even weten. Dan passen we het weer aan.

Voor elke klus een container

container huren usp Binnen 1 werkdag geplaatst
container huren usp Altijd een container beschikbaar
container huren usp 4 weken huurvrij
container huren usp ALL-IN prijs
container huren usp Veilig betalen met iDeal of achteraf
container huren usp In heel Nederland

betalen met iDeal en achteraf klarna

Afvalcontainer huren voor bouwafval

r

De geplaatste container kan in vorm en kleur afwijken van de getoonde afbeelding.

3m3 afvalcontainer bouwafval

3m3 bouwafval container

€ 279 / 4 weken

6m3 afvalcontainer bouwafval
ContainerOnline - 03 Meest gekozen containermaat

6m3 bouwafval container

€ 389 / 4 weken

10m3 afvalcontainer bouwafval

10m3 bouwafval container

€ 499 / 4 weken

dichte 10m3 afvalcontainer bouwafval

10m3 bouwafval container

€ 519 / 4 weken

Big Bag voor afval huren

Big Bag (1m3)

€ 169

20m3 container huren

20m3 afvalcontainer

€ 1.249* / 4 weken

 Prijs is incl. max. 7 ton afval.
Vanaf 7 ton wordt er achteraf
€ 200 per ton berekend.

40m3 afvalcontainer

€ 1.799* / 4 weken

 Prijs is incl. max. 10 ton afval.
Vanaf 10 ton wordt er achteraf
€ 200 per ton berekend.

r

Of je klus nu 2 dagen of 4 weken duurt, de prijs van de container blijft gelijk. Na 4 weken nog niet klaar? Dan betaal je huur per aanvullende week.

Bouwafval container huren, handig om te weten...

Container huren via ContainerOnline is gemakkelijk. Je kiest een afvalsoort, een inhoudsmaat en de container wordt vaak al de volgende werkdag bij jou op de stoep* geplaatst. 

Waarom een container huren

Natuurlijk is een container huren gemakkelijk. Wij zetten de container neer, je vult hem, wij voeren de container af en je bent van het afval af. Het scheelt je veel tijd, je auto wordt niet vies en/of je hoeft geen aanhanger te huren.
Daarnaast kan je bij de gemeentewerf meestal slechts terecht voor maximaal 1 kuub (of soms minder) bouwafval. Gemeenten die wel meer bouwafval accepteren, zullen na de eerste kuub bouwafval, kosten in rekening brengen. Deze kunnen flink oplopen.
Reken je het om, ben je goedkoper uit door een container te huren. Goedkoop, tijd- en kostenbesparend. Alleen maar voordelen.

Container bestellen in 3 stappen

  1. Kies een containermaat (Twijfel je? Kies dan een maat groter. Uiteindelijk ben je goedkoper uit, dan dat je een extra container moet huren.)
  2. Kies een afvalsoort (Bekijk alle afvalsoorten of doe de ContainerCheck voor advies)

Containerafmetingen

De afvalcontainer voor bouwafval is er in 5 verschillende afmetingen*:

De 3m3 container,  ook wel “3 kuubs container” – De afmetingen van de container zijn: (H x B x L ) 100 cm x 150 cm x 250 cm.

De 6m3 container,  ook wel “6 kuubs container” – De afmetingen van de container zijn: (H x B x L ) 100 cm x 180 cm x 350 cm.

De 10m3 open container,  ook wel “10 kuubs container” – De afmetingen van de container zijn: (H x B x L ) 150 cm x 190 cm x 350 cm.

De 10m3 gesloten container,  ook wel “10 kuubs container” – De afmetingen van de container zijn: (H x B x L ) 200 cm x 175 cm x 350 cm.

De 20m3 container,  ook wel “20 kuubs container” – De afmetingen van de container zijn: (H x B x L ) 125 cm x 250 cm x 650 cm.

De 40m3 container,  ook wel “40 kuubs container” – De afmetingen van de container zijn: (H x B x L ) 240 cm x 250 cm x 650 cm.

* de exacte afmeting en kleur van een afvalcontainer kan afwijken. Wij werken met ca. 50 afvalbedrijven samen voor het plaatsen van containers. Twijfel je of de container de juiste afmeting heeft? Maak dan een foto en stuur deze op de mail.

 

Big Bag bestellen

Niet genoeg afval om een container te vullen? Je kunt ook een Big Bag bestellen bij ContainerOnline. Deze wordt dezelfde dag nog met pakketpost verstuurd.

 

Container afvalsoorten

ContainerOnline heeft afvalcontainers voor veel verschillende afvalsoorten. Welke container je nodig hebt heeft te maken met welke afvalsoorten er vrij komen. Wat mag er wel in de container en wat niet? Kijk bij de verschillende afvalsoorten voor meer informatie of doe de Container Check voor persoonlijk advies.

 

* Vergunning container huren

Of je een vergunning nodig hebt hangt af van de locatie waar de container komt te staan, de afmeting en in welke gemeente en soms ook voor hoelang. Op eigen terrein is het altijd toegestaan om zonder vergunning een container te plaatsen. Wil je een container plaatsen op gemeentegrond, bijvoorbeeld een parkeervak, de stoep of op de straat? Ga dan na wat de regels zijn in jouw gemeente. In sommige gemeenten volstaat een melding of hoef je enkel telefonisch om toestemming te vragen. In andere gemeenten heb je een ontheffing of zelfs een vergunning nodig. We hebben deze informatie voor je verzameld, maar omdat de regels kunnen veranderen is het raadzaam het altijd zelf te checken.

 

Goedkoper container huren

 Bij ContainerOnline garanderen we altijd een voordelig tarief. Wij werken alleen met vaste all-in tarieven. Dit betekent dat je vooraf precies weet wat je betaalt en niet voor verrassingen achteraf komt te staan. Voor dit vaste tarief wordt de container geplaatst, weer afgevoerd én wordt het afval verwerkt. De prijs is altijd incl. BTW. De container mag na plaatsing 4 weken huurvrij blijven staan.