Snel even de troep opruimen of voor een langere tijd verbouwen. Klussen komen in alle soorten en maten. Daarom wil je graag de keuze hebben om een container voor één dag, een paar dagen óf voor een langere periode te huren. Zo gaat dit in zijn werk.

Hoe lang mag mijn container blijven staan?

Wanneer je een container huurt bij ContainerOnline mag de afvalcontainer mag maximaal 4 weken huurvrij blijven staan. Duurt de klus wat langer en heb je de container langer nodig? Dat is geen probleem. Na de 4 weken kan je de container gewoon laten staan. Je betaalt dan alleen een bedrag per week voor de huur van de container. Voor de  containers t/m 10m3 betaalt u €15 huur per week. Voor grotere containers (14m3, 15m3, 20m3, 40m3) is de huurprijs per week €35. De container hoeft niet verlengd te worden. Zolang je geen afvoeropdracht doorgeeft, blijft de container gewoon staan. Klaar met klussen? Geef eenvoudig de afvoeropdracht door via de knop in de orderbevestiging of via dit formulier.

De gemeente kan ook bepalen hoe lang u maximaal de container mag laten staan. Dit is per gemeente anders en heeft te maken met de plek waar u de container heeft staan. Of er regels zijn voor het plaatsen van een container, heeft te maken met of je een vergunning nodig hebt om een afvalcontainer te laten plaatsen.

Heb ik een vergunning nodig voor een afvalcontainer?

Wanneer je een afvalcontainer op de stoep of een parkeerplaats wilt neerzetten is bij veel gemeentes een (gratis) melding voldoende. Toch verschillen de regels vaak per gemeente. In Amsterdam moet je bijvoorbeeld een melding afgeven, terwijl in Hengelo je geen melding hoeft te geven als de container er maximaal tien dagen staat. Wij hebben voor veel gemeentes uitgezocht of een vergunning nodig is en wat de regels zijn. Wil je het 100% zeker weten? Dan raden wij altijd aan om even de gemeente te bellen. Doe dit op tijd, omdat een vergunning aanvragen soms tot twee weken kan duren! Op een eigen terrein mag de container altijd zonder vergunning staan, zolang als u wilt. U betaalt dan na vier weken alleen de huur per week.

Container bestellen voor verbouwen of verhuizen?

Bij ContainerOnline beste je snel en voordelig containers voor o.a. bouw- en sloopafval, grofvuil, (schoon) puin, groenafval en grond. Containers vandaag besteld, worden veelal de volgende werkdag geplaatst.

Martijn is online marketeer en SEO-specialist. Vanaf 2008 is hij in de online marketing gerold en heeft sindsdien veel dingen gedaan. Hij heeft een passie voor duurzaamheid en houdt van klussen. De afvalbranche heeft hem een aantal jaar geleden gegrepen en sindsdien niet meer losgelaten. Martijn wil anderen helpen met afvalvragen en tegelijk klustips en duurzaamheidsoplossingen geven. Hij weet alles van bouwcontainers, hoe je die het best inzet en hoe je meer profijt van een container kan hebben. In zijn blogs vind je slimme trucs en handige weetjes over afval en klussen.