Lekker het weekend ingepland om die klus in huis te (laten) doen. Maar wat doe je met het bouwafval? Kun je wel een afvalcontainer op zaterdag laten plaatsen en hoe laat komt hij dan? Zaterdagochtend wil je direct aan je klus beginnen en niet moeten wachten. Veel bedrijven plaatsen helemaal geen afvalcontainers op zaterdag. Hoe zorg je dat je toch al het puin veilig in de container kwijt kan, hoe vroeg het ook is?

Container huren zaterdag

Zaterdag is een goede dag voor klussen. Toch zijn er maar weinig bedrijven die dan een container neerzetten. Misschien dat je de lokale aanbieder kunt vragen of ze er een kunnen plaatsen. Maar waarom zou je, als hij er voor hetzelfde geld op vrijdag al staat? Dan kan je direct na de koffie je handschoenen aantrekken en alle planken met spijkers, los gebikte bouwstenen en oude leidingen in de bak gooien. Of natuurlijk kijken hoe de klussers dat doen. De afvalcontainer mag 4 weken zonder extra huur blijven staan en je hoeft niet thuis te zijn als hij neergezet wordt. Wil je hem op een specifieke plek, geef dit dan aan met krijt of een lint. Zo hoef je er niet voor thuis te blijven.

Wanneer je een container bestelt, wordt deze zo ingepland dat er zo min mogelijk kilometers gereden hoeft te worden, om de CO2 uitstoot laag te houden. Dit betekent voor jou, dat het niet altijd mogelijk is om de container op een specifieke tijd te hebben. Daarom wordt hij tussen 07:00 en 17:00 geplaatst. Je kunt altijd een gewenste tijd doorgeven, maar dat is geen garantie. Er kan tenslotte ook altijd wat op de weg gebeuren. De chauffeur kan de container prima zonder dat jij erbij bent plaatsen en als je toch graag wil overleggen over de beste plaats, geef dan gewoon tijdens het bestellen in de opmerkingen aan dat hij je belt.

Voordelen van op tijd een container bestellen

Geen stress
“Komt de container wel op tijd? Hoe laat komt mijn container? Hoe laat kunnen de klussers dan komen? De klussers staan al heel lang te wachten, waar blijft die container toch?”

Een container op tijd bestellen scheelt een hoop stress. De container is immers al geplaatst voor de klus begint en iedereen kan op de afgesproken dag lekker direct beginnen.

Op tijd aan de slag
Om 05.00 uur s ochtends starten met klussen? Of om 07.00 uur? Oké, misschien niet ideaal voor de buren, maar voor de container hoef je het niet te laten. Die staat namelijk al helemaal klaar om gevuld te worden.

Geen afval in de tuin
Vaak wordt er geen container op zaterdag geplaatst. Dat wordt dan maandag op zijn vroegst. Als de klus het weekend uitgevoerd wordt en doordeweeks heb je geen tijd om het afval in de bak te gooien, kan er zomaar een hele tijd bouwafval met vaak scherpe randen en punten in de tuin liggen. Wat als jij of je kind in een spijker staat?  Zorg er daarom voor dat de container er al op vrijdag staat.

Hoe heb ik op zaterdag een afvalcontainer?

Wil je zeker weten dat je zaterdag een container voor je deur hebt staan? Zorg dan dat hij er op vrijdag of zelfs nog eerder al staat.

Bestel je donderdag voor 16:00, dan wordt de container in principe op vrijdag geplaatst en kun je zaterdag direct aan de slag. Wil je meer zekerheid, laat hem dan donderdag neerzetten. Weet je al ver van te voren wanneer je wil klussen, plan hem dan alvast in. Annuleren kan kosteloos tot 16:00 op de dag vóór de plaatsing.