Afval heeft een slechte reputatie. We zouden het zoveel mogelijk moeten voorkomen, want anders dragen we bij aan een vervuilde wereld en de plastic soep. Natuurlijk is er niets mis om een op je materiaalgebruik te letten en afval te voorkomen, maar wanneer er bewust met afval wordt omgegaan is het helemaal niet zo milieuonvriendelijk!. Je kunt dus gerust gaan bouwen, verbouwen of slopen, zonder je schuldig te voelen over het afval dat je produceert. Door een container voor de juiste afvalsoort te kiezen zorg je ervoor dat jouw afval weer nut heeft voor de maatschappij.

Bouwcontainer huren

Bij ContainerOnline leveren wij afvalcontainers voor verschillende afvalsoorten. Door containers voor verschillende afvalsoorten te verhuren zorgen wij ervoor dat het afval direct bij de bron gescheiden wordt. Hierdoor kan het afval gemakkelijk worden gerecycled en hoeft het (in de meeste gevallen) dus niet meer achteraf worden gescheiden. Dit scheelt niet alleen in mankracht en energie, maar ook in kosten. Bij ContainerOnline vinden we duurzaamheid belangrijk. Wij hebben een landelijk netwerk van meer dan 50 transporteurs en verwerkers. Per adres wordt gekeken welke inzamelaar de minste kilometers hoeft te rijden én de beste prijs heeft. Dit scheelt dus in CO2 uitstoot en het houdt de kosten laag.

Kosten huren bouwcontainer

Wat kost het huren van een afvalcontainer? Sommige afvalsoorten zijn makkelijker te recyclen dan andere soorten. De verwerkingskosten van deze afvalstromen worden dan ook lager. Hierdoor is bijvoorbeeld een bouw- en sloopafval container duurder om te huren dan een puincontainer. Bij ContainerOnline hanteren wij altijd een all-in tarief. Dit betekent dat de container wordt geleverd, 4 weken huurvrij mag blijven staan en op verzoek weer wordt afgevoerd tegen één tarief.

Nederland scoort op duurzaamheid

Gescheiden inzamelen is essentieel voor recycling. En in Nederland weten we goed hoe we moeten recyclen. We staan in de top vijf van de meest duurzame afvalverwerking van Europa. Alleen Oostenrijk, Duitsland en België zijn beter in recyclen. Opvallend, want we produceren gemiddeld per persoon per jaar veel afval. Wel zo’n 490 kilo per jaar. Ook bouwafval produceren kunnen we goed. Per jaar komt er zo’n 22.5 miljoen ton vrij. Wanneer dit goed wordt ingezameld kan meer dan 98% hiervan worden gerecyceld tot nieuwe bouwproducten. Ideaal, want hierdoor hoeven er geen nieuwe grondstoffen te worden aangesproken. Benieuwd welke container jij nodig hebt voor je werkzaamheden? Doe de Container Check!

Voordelen huren bouwcontainer

Naast dat het huren van de juiste bouwcontainer bijdraagt aan een duurzamer milieu, zijn er nog meer pluspunten bij het huren van een container.

1. Tijdbesparing

Heen en weer rijden naar de stort kost tijd. Daarnaast ben je aan het in- en uitladen en ben je zelf of je klussers een tijd weg van de klusplaats. Door een container op locatie te plaatsen is afval weggooien geen tijdrovende bezigheid. Daarnaast is het storten bij een vuilplaats ook niet gratis. De prijs hiervoor hangt af van de hoeveelheid afval en hoe vaak je er naar toe moet.

2. Weinig ruimte in de aanhanger

Wanneer je er voor kiest om je afval naar de stort te brengen, heb je een aanhanger nodig. Een aanhanger huren kost geld, en zit vaak snel vol. Hierdoor moet je meerdere malen heen en weer rijden, wat ons terugbrengt naar punt 1: dit kost tijd. Afvalcontainers zijn er in verschillende maten. Heb je veel afval? Kies voor een grotere container. Zit de container vol, maar ben je nog niet klaar met klussen? Laat hem dan snel omwisselen voor een nieuwe container.

3. Gemak

Onze chauffeurs komen de container brengen en weer ophalen. Je kiest zelf de dag van plaatsing, en vaak kan dit al de volgende (werk)dag! De container mag daarnaast 6 weken huurvrij blijven staan, dus geen stress. Ook werk je een stuk veiliger met een goede opslagplaats voor je afval. Hierdoor voorkom je dat het afval blijft slingeren en pas eind van de klus wordt opgeruimd.