Als je ons vorig jaar had vertelt hoe 2020 er uit zou gaan zien, hadden we je waarschijnlijk niet gelooft. Hoewel we toewerken naar een exit strategie, brengen we nog altijd een groot deel van onze tijd thuis door.

Werk aan de winkel

Thuiswerken. Niet iedereen heeft die mogelijkheid, maar voor velen van ons is werken aan de keukentafel heel gewoon geworden. Sommige bedrijven hebben hun werknemers al verzocht om minimaal tot 2021 thuis te blijven werken. Wanneer je zoveel tijd in je huis doorbrengt ga je er anders naar kijken. Kritischer. Het valt je ineens op dat de muur wel weer een nieuw verfje kan gebruiken en die rotzooi op zolder moet eigenlijk ook wel eens opgeruimd worden.

Dus voel je de kriebel om aan de slag te gaan? Maak er gebruik van! Voor je het weet is er weer veel meer mogelijk en wordt onze tijd opgeslokt door reizen, sporten, kinderen naar zwemles brengen en sociale gelegenheden. De tijd die je nu bespaart met reizen van en naar werk, kan goed worden gebruikt voor kleine klussen in huis zoals schilderen, behangen en kasten en schuren uitruimen.

Kies voor een container, waar je alle oude huisraad in kwijt kan (een grofvuilcontainer) of ga voor een groencontainer wanneer je de tuin eens flink onder handen besluit te nemen. Voor grotere klussen hebben wij bouw- en sloopcontainers of puincontainer beschikbaar.

Is het veilig om nu een container te huren?

Deze buitengewone omstandigheden vragen van iedereen extra voorzichtigheid. Wij hebben het geluk gehad dat afval afvoeren gedurende de afgelopen maanden gewoon kan en mag doorgaan. Een compliment voor alle chauffeurs die gewoon blijven doorwerken!

Wanneer je een container huurt zet de chauffeur de container voor je deur neer. Hier hoeft je niet voor aanwezig te zijn. Natuurlijk mag je altijd aanwijzen waar de container moet komen te staan. Fijn juist in situaties waarin dit onduidelijk is. Wanneer iedereen hierbij gewoon 1,5 meter afstand houdt, is dit geen probleem. Bij het plaatsen van de containers hoeft er ook niks getekend te worden. De bestelling wordt helemaal online afgehandeld.

Ook voor het afvoeren van de container is geen persoonlijk contact nodig. Hierbij is het wel van belang dat je je aan de afgesproken voorschriften houdt voor het vullen van de container. Maximaal 20 cm boven de rand en alleen de juiste afvalstroom. Dit voorkomt dat de chauffeur het afval moet verplaatsen of de container niet mee kan nemen.

Drukte bij milieustraten

Wanneer je veel afval hebt, heb je twee mogelijkheden. Je brengt het naar de milieustraat óf je huurt een afvalcontainer. Beide goede oplossingen met hun eigen voor- en nadelen. Ook in deze tijden kun je nog steeds naar de milieustraat toe. Let wel op rond welke tijden je gaat en draai om als het te druk is. De afgelopen maanden is er vaak gewaarschuwd voor de grote druktes bij de milieustraten.

Mocht je budget het toelaten is een afvalcontainer huren daarom een slimmere optie. Hiermee vermijd je fysiek contact en hoef je de deur niet uit! Huur een afvalcontainer gemakkelijk online voor élke afvalsoort. Geef aan waar de container moet komen te staan en wij zetten hem er voor je neer. Ook het afvoeren van de container geef je gemakkelijk door via één knop.

Big Bag bestellen

Geen zin om naar de milieustraat te rijden, maar heb je ook geen enorme hoeveelheden afval? Een Big Bag is de ideale oplossing! Dit is een stevige afvalzak waar 1 m3 afval kan worden ingezameld. De Big Bag is beschikbaar voor alle afvalsoorten zoals bouw- en sloopafval, tuinafval, grofvuil, groenafval, puin, grond, dakafval en hout. Binnen één werkdag verzonden via PostNL.