Ga je de badkamer verbouwen? Dan komen er waarschijnlijk veel vragen op je af. Om ervoor te zorgen dat de klus overzichtelijk blijft is het handig om met een paar zaken rekening te houden.

Kies een goed klusbedrijf of ga zelf aan de slag

Voordat de nieuwe badkamer geplaatst wordt, moet de oude eerst worden gesloopt. Hiervoor zijn verschillende goede klusbedrijven beschikbaar, maar je kan er ook voor kiezen om het zelf te doen. Let in dit geval altijd goed op of het water is afgesloten, de elektriciteit is uitgeschakeld en zorg voor goed gereedschap, waaronder een goede sloophamer.

Voorkom verspreiding van puin

Wanneer je zelf je badkamer gaat slopen, draag dan altijd een veiligheidsbril tegen het rondvliegende puin. Denk daarnaast ook aan het afschermen van leidingen en afvoeren. Er zijn bepaalde doppen beschikbaar om te voorkomen dat het puin en stof in de leidingen terecht komt.

Badkamer afvoeren

Na het slopen moet het puin van de badkamer worden afgevoerd. Kies ook hier voor goede materialen om het afval in af te voeren, zoals bijvoorbeeld een kruiwagen. Bescherm ook de vloer van de kamers waar het puin doorheen afgevoerd wordt en kies voor een goede afvalcontainer. Wanneer je vóór 16.00 uur bestelt, heb je de container veelal de volgende werkdag voor de deur staan.

Welke container heb ik nodig?

Voor het afvoeren van een badkamer wordt er vaak een bouw- en sloopafvalcontainer besteld . Dit is de meest gehuurde container bij het afvoeren van een badkamer. Hierin kunnen namelijk alle materialen die vrijkomen bij het slopen van een badkamer, waaronder tegels, een badkuip, toiletpot, douchebak, wastafel, kranen, spiegels, kastjes, plafonds, beton, stucwerk, leidingen ect.

Advies op maat nodig? Neem contact op met onze specialisten via de klantenservice.

Planning

Wanneer je de badkamer gaat verbouwen is het goed om een duidelijke planning te maken. In welke volgorde kun je een badkamer het beste verbouwen?  Waar begin je mee en wat kan nog even wachten? Vaak wordt deze volgorde aangehouden.

  1. Afvalcontainer bestellen (tip: laat de container een dag eerder plaatsen, zodat je al vroeg kan beginnen met verbouwen. De container mag 4 weken huurvrij blijven staan)
  2. Badkamer slopen en afvoeren.
  3. Plafond stuken en/of schilderen
  4. Badkamermeubels plaatsen
  5. Badkamer betegelen.
  6. Vloer leggen
  7. Radiatoren plaatsen