Heb je oude stenen, tuintegels of andere steensoorten dat je kwijt wilt? Stenen kan je niet zomaar in de kliko gooien. Niet alleen is het slecht voor het milieu, maar het is ook gevaarlijk en de rolcontainer gaat ervan stuk. Daarnaast is de kans groot dat je een flinke naheffing krijgt doordat je de regels overtreedt. Puin en bouwafval mag namelijk niet in de restafval container. Maar wat moet je dan doen met al dat puin? Je kan de stenen makkelijk laten ophalen door het huren van een puincontainer.

Stenen laten ophalen: Puincontainer 6m3

Een puincontainer huren is heel eenvoudig. Je kunt een container bestellen en deze wordt dan voor de deur geplaatst. Je gooit de puinbak vol met al je puin, zoals oude stenen, tegels, beton of ander steensoorten. Als de container vol is, klik je op ‘ophalen’ en we komen de stenen halen.

6m3 puincontainer

Een puincontainer 6m3 is vaak voldoende voor een terras, pad door de tuin of bestrate voortuin. Het is echter afhankelijk van de dikte van de stenen of tegels. Hoe dikker ze zijn, hoe meer ruimte het in beslag neemt. Heb je uitgerekend dat je aan 3m3 genoeg hebt, bestel dan toch een 6m3. Vaak heb je toch meer puin dan je dacht en daarnaast is een 6m3 maar een paar tientjes duurder dan een 3m3 omdat puin een makkelijke afvalsoort is om te verwerken. Een puincontainer 10m3 bestaat niet, dan worden het twee 6 kuub containers of een 15m3 puincontainer.

Klussen in de tuin

Een puincontainer is niet alleen handig voor bouwprojecten en klussen, ook voor klussen in de tuin waar je misschien niet aan dacht. Als je bijvoorbeeld je terras of een paadje wil vernieuwen huur je een container voor tuintegels of stenen . Zo hoef je niet meerdere keren heen en weer te rijden naar de milieustraat en bespaar je tijd en moeite door gewoon je stenen op te laten halen.

Milieubewust

Het is belangrijk om op een milieubewuste manier om te gaan met je afval. Stenen laten ophalen met een container is een duurzame keuze. Het afgevoerde puin wordt namelijk gesorteerd en gerecycled. Zo kunnen de materialen hergebruikt worden en wordt er minder nieuw materiaal geproduceerd. Op deze manier draag je bij aan een duurzame samenleving en voorkom je onnodige belasting van het milieu.

Tijd, energie en schoonmaken

Tegels en stenen laten ophalen is makkelijk, snel en duurzaam. Met een puincontainer van 6m3 heb je meestal genoeg ruimte en hoef je zelf niet te sjouwen en te rijden naar de milieustraat. Dat scheelt een hoop tijd, maar ook een vieze auto, want er blijft altijd aarde en vuil aan tegels en stenen hangen.

Martijn is online marketeer, SEO-specialist en vooral ook afval en container expert. Duurzaamheid houdt hem in zijn greep en in zijn vrije tijd klust en tuiniert hij graag.