Zo moet het dus niet!

Bij een verbouwing komt er vaak meer afval vrij dan vooraf ingeschat. Lastig! Want zo lijkt die grote container ineens een stuk kleiner. Om ervoor te zorgen dat er toch zoveel mogelijk afval in de container past en er zo min mogelijk ‘lucht’ wordt afgevoerd, geven wij hieronder 5 bruikbare tips voor het efficiënt vullen van jouw afvalcontainer.

Wanneer een container te hoog beladen is, wordt het onveilig (en verboden!) om hem te vervoeren. De chauffeur zal de container dan ook niet meenemen. Om te voorkomen dat je straks met een niet afgevoerde container blijft zitten is het dus verstandig om de container zo efficiënt mogelijk te beladen. Hoe je dat doet? Lees snel verder…

#1 Stapel hout en laminaat vloerdelen op elkaar in de container

Wanneer je hout rechtop in de container zet, neemt het al snel teveel ruimte in. Zaag waar nodig de stukken bij, zodat ze op de bodem van de container kunnen worden gelegd en in de breedte kunnen worden opgestapeld. Zo kan je veel hout en laminaat kwijt zonder veel ruimte in te leveren!

#2 Demonteer meubels en zet platte delen tegen de zijkant

Meubels nemen in het geheel veel ruimte in. Haal ze daarom zoveel mogelijk uit elkaar en zet de platte onderdelen zoals tafelbladen en meubelpanelen tegen de zijkant van de container. Hiermee kun je ook mooi de containerwand wat verhogen, door een platte plaat maximaal 20 centimeter boven de bovenkant van de container uit te laten steken, verleng je de wand tot de maximale hoogte.

#3 Rol vloerbedekking zo strak mogelijk op

Vloerbedekking is vaak groot, dik en stug. Om ervoor te zorgen dat je oude vloer niet je volledige containerruimte in beslag neemt, rol je de vloerbekking zo strak mogelijk op. Bind de rollen vervolgens vast en leg ze, indien mogelijk, in de breedte in de container. Ook kan je ze goed kwijt tegen de zijkant van de container. Let wel op dat de rollen niet verder dan 20 cm boven de container uitsteken.

#4 Plaats zware onderdelen onder in de container

Net als in je boodschappentas is het handig om de zware onderdelen onderin de container te plaatsen. Lichte onderdelen plaats je gemakkelijk tussen de overgebleven ruimte en dit voorkomt dat je bij herinrichting nog een keer met de zware onderdelen moet gaan sjouwen.

#5 Maak het leuk!

Probeer een spelletje te maken van het efficient vullen van je bouwcontainer. Wie is er niet opgegroeid met Tetris?

Martijn is online marketeer, SEO-specialist en vooral ook afval en container expert. Duurzaamheid houdt hem in zijn greep en in zijn vrije tijd klust en tuiniert hij graag.