De badkamer verbouwen, muren slopen of een complete tuinrenovatie. Dit zijn klussen waar je één of misschien wel twee flinke containers nodig hebt. Maar wat als je een kleine klus op de planning hebt staan? Een grote schoonmaak, tuinonderhoud of de wc opnieuw gaat betegelen? Moet je dan een container huren? Een 1m3 Big Bag is de ideale oplossing.

Wat is een Big Bag?

Een Big Bag is eigenlijk gewoon een hele grote tas, waar afval in kan worden ingezameld en afgevoerd. Onze Big Bags zijn gemaakt van recyclebaar geweven kunststof en zijn een stukje kleiner dan de kleinste container, namelijk 1m3. In de Big Bag kan zo’n 1500 kilo afval in worden ingezameld. Aan de bovenkant zitten lussen, waar de Big Bag mee kan worden opgetild door de inzamelaar. Onze Big Bags zijn beschikbaar voor bouwafval, grond, grofvuil, puin, groenafval, tuinafval, hout en dakafval.

Waarom is een Big Bag handig?

Wanneer je niet veel afval hebt om af te voeren, of juist kleine beetjes van veel verschillende afvalsoorten hebt, is het handig om een Big Bag te bestellen. De kleinste maat van een container is 3m3. Om deze te vullen moet je dus flink wat afval hebben. Door een Big Bag te huren kan je je afval makkelijk kwijt en hoef je niet heen en weer naar de milieustraat. Daarnaast is een Big Bag klein en makkelijk handelbaar, waardoor je ook op kleine plekken waar geen container past, gemakkelijk kan klussen. Heb je veel verschillende afvalsoorten? Dan kan je ook makkelijk meerdere Big Bags naast elkaar zetten. Zo kan je tijdens een klus eenvoudig afval scheiden, zonder dat dit veel ruimte in beslag neemt.

De voordelen van een Big Bag huren

  • De Big Bags zijn voor alle afvalsoorten beschikbaar
  • De Big Bag wordt verzonden met PostNL. Hierdoor heb je de Big Bag vaak de volgende dag al in huis
  • De Prijzen van de Big Bag zijn All-in. Dit betekent inclusief BTW, bezorging via PostNL, ophalen en verwerking. Geen verborgen kosten!
  • Er is geen maximale huurperiode. De big bag mag blijven staan zo lang je deze nodig hebt.

Big Bag plaatsen

De Big Bag wordt per post naar het adres naar keuze gestuurd. Op eigen terrein mag de Big bag overal worden geplaatst. Hierbij is het verstandig rekening te houden met het afvoeren van de Big Bag. Zet de Big Bag maximaal 2 meter van de openbare weg. De openbare weg dient vrij bereikbaar en minimaal 4 meter breed te zijn. Goed om te weten: een Big Bag kan over een hekwerk van maximaal 1 meter worden getild.

Big Bag bestellen

Een Big Bag bestel je eenvoudig. Kies de juiste afvalsoort, vul je gegevens in en reken af. Wanneer wij de bestelling binnen hebben gaat de Big Bag dezelfde (werk)dag nog op de post. Vaak wordt die dus al de volgende dag bij jou bezorgd! Is de Big Bag vol? Vul het afvoerformulier op onze website in en wij zorgen dat hij binnen 5 werkdagen wordt opgehaald.

Martijn is online marketeer en SEO-specialist. Vanaf 2008 is hij in de online marketing gerold en heeft sindsdien veel dingen gedaan. Hij heeft een passie voor duurzaamheid en houdt van klussen. De afvalbranche heeft hem een aantal jaar geleden gegrepen en sindsdien niet meer losgelaten. Martijn wil anderen helpen met afvalvragen en tegelijk klustips en duurzaamheidsoplossingen geven. Hij weet alles van bouwcontainers, hoe je die het best inzet en hoe je meer profijt van een container kan hebben. In zijn blogs vind je slimme trucs en handige weetjes over afval en klussen.