Nu het zonnetje weer gaat schijnt laten de kluskriebels ook niet lang meer op zich wachten. Ga jij je huis verbouwen, een nieuwe tuin aanleggen of heb je een ander klusproject voor ogen? Houd er rekening mee dat er meer afval vrijkomt dan je denkt!

Als je van plan bent om een container te huren, moet je met een aantal dingen rekening houden. Hieronder 6 tips voor het huren van een afvalcontainer.

Tip 1: Kijk welke afvalstoffen zijn toegestaan in de container

Niet al het afval mag in dezelfde container worden aangeboden. Heeft u een kleine klus? Dan is het vaak het voordeligst om een bouw- en sloopafvalcontainer te huren. In deze containers is het toegestaan om gemengd afval te deponeren. Bij een grotere klus is het vaak goedkoper om het afval in verschillende containers te scheiden. Kies dan voor een houtafval, tuinafval, dakafval, schoonpuin of grondafval container.

Tip 2: Bepaal welk formaat container u nodig heeft

In het bestelproces moet u aangeven hoe groot de container moet zijn. Als u twijfelt over het formaat en de inhoud van de container, dan kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs. In 1 kuub (1m3) gaan ongeveer 10 kruiwagens van 100 liter. Uit ervaring weten we dat het aantal kuub afval vaak te laag ingeschat wordt. Om extra kosten te voorkomen adviseren wij dan ook om het aantal kuub ruim in te schatten.

Tip 3: Geef tijdig de opdracht voor het plaatsen en afvoeren van de container door

Plaats een bestelling voor 16:00 en wij leveren de container vaak al de volgende dag al. Het afvoeren van een container duurt 1 tot 3 werkdagen. Wilt u de container de volgende dag afgevoerd hebben? Geef dit dan zo vroeg mogelijk door, dan proberen wij deze nog in te plannen. Op zaterdag worden geen afvalcontainers geleverd of afgevoerd.

Tip 4: Check of u een vergunning nodig heeft

Als u een container op eigen terrein plaatst heeft u geen vergunning nodig. Wanneer u de container op openbaar terrein wilt plaatsen, dan heeft u in veel gemeenten wél een vergunning nodig. Doe de vergunning check om er achter te komen welke regels in jouw gemeente gelden.

Tip 5: Zorg dat de container op een veilige plaats staat

Containers hebben een aantrekkingskracht op mensen die heel toevallig ook nog troep hebben staan. Om te voorkomen dat uw container ’s ochtends een stuk voller zit dan u hem de avond ervoor heeft achtergelaten, kunt u er voor kiezen een gesloten container te huren. De 10m3 gesloten afvalcontainer is afsluitbaar met hangsloten. Zo voorkomt u niet alleen dat u voor andermans afval moet betalen, maar ook een eventuele boete voor afval dat niet in de container thuis hoort.

Tip 6: Vul de container tot maximaal 20 centimeter boven de rand

De chauffeurs rijden met de afval containers over de snelweg. Om de verkeersveiligheid te waarborgen wordt de vuilcontainer afgedekt met een net, zodat geen afval uit de container waait of valt. Als het afval stevig in de container zit is het toegestaan om de afvalcontainer tot maximaal 20 cm boven de rand te vullen.

Martijn is online marketeer, SEO-specialist en vooral ook afval en container expert. Duurzaamheid houdt hem in zijn greep en in zijn vrije tijd klust en tuiniert hij graag.