Is het eindelijk tijd om de keuken eens goed aan te pakken? Of ga je verhuizen en is je nieuwe woning toe aan een nieuwe keuken? Een leuke verandering, maar wel ingrijpend! Want waar moet je allemaal aan denken?

#1 Kies een goed klusbedrijf

Heb je twee linkerhanden? Begin met researchen naar een goed klusbedrijf. Vergelijk de prijzen en kijk goed naar de recensies. Was de klus op tijd af? En hoe werd er omgegaan met tegenslagen? Wees niet bang om verschillende offertes op te vragen en de tijd te nemen om een doordachte keuze te maken.

#2 Maak een goed plan

Bij het verbouwen van je keuken krijg je met veel verschillende aspecten te maken. Bedenk van te voren wat je allemaal gedaan wilt hebben en wat er hergebruikt kan worden. Moet de elektra verlegd worden? Wordt de vloer ook vervangen? En blijft het plafond nog wel hetzelfde. Komen er alleen nieuwe kastjes en een aanrechtblad of wordt alle apparatuur ook vervangen? Daarnaast is het goed om te overwegen of je op gas wilt blijven koken met het oog op de toekomst.

Maak een checklist in welke volgorde de zaken gedaan moeten worden.

Denk hierbij aan:

  1. Het verleggen van de leidingen
  2. Elektra vervangen
  3. Wanden afwerken
  4. Vloer leggen
  5. En tot slot de keuken laten plaatsen.

Bewaak de planning, maar plan niet te strak. De praktijk leert namelijk dat er altijd wel wat vertraging ontstaat. Plan daarom één dagje extra voor verschillende werkzaamheden, zodat de klussers elkaar niet in de weg lopen.

#3 Huur een afvalcontainer

Kies een goede afvalcontainer voor het afvoeren van de keuken. De meest bestelde container is een bouw- en sloopafvalcontainer van 3m3 of 6m3. Hier kunnen namelijk alle verschillende materialen bij elkaar afgevoerd worden. Bijvoorbeeld tegels, kastjes, aanrechtbladen, kranen, tapijt – laminaat-, beton, leidingen etc.

Contact?

Liever telefonisch contact over de juiste container? Onze klantenservice staat voor je klaar.

Martijn is online marketeer, SEO-specialist en vooral ook afval en container expert. Duurzaamheid houdt hem in zijn greep en in zijn vrije tijd klust en tuiniert hij graag.