Als je ooit bezig bent geweest met een verbouwing of het ontspullen van je huis, dan weet je dat er vaak meer afval vrijkomt dan je in eerste instantie denkt. Een 6 kuub container kan dan dé oplossing zijn om dit afval op een efficiënte en milieuvriendelijke manier af te voeren. Maar wanneer is een 6 m3 container precies nodig en wat zijn de voordelen? In dit artikel bespreken we de situaties waarin je het beste kunt kiezen voor een 6 kuub container.

5 situaties voor een 6 kuub container

Laten we eerst eens kijken naar de situaties waarin een 6 kuub container goed van pas komt. Denk hierbij aan:

  1. Badkamer verbouwen: Ga je je badkamer een make-over geven? Dan komt er vaak veel afval vrij, zoals oud sanitair, tegels, en puin. Een 6 kuub container is ruim voldoende om al het afval van een gemiddelde badkamerrenovatie in kwijt te kunnen.
  2. Nieuwe keuken: Ook bij het plaatsen van een nieuwe keuken ontstaat er veel afval. Oude keukenkastjes, werkbladen, en apparatuur moeten worden afgevoerd. Het voordeel van een 6 m3 container is dat er veel inpast, maar ook dat er vrij grote voorwerpen inpassen zoals aanrechtbladen. Deze kunnen vaak in een keer erin en dat scheelt veel werk.
  3. Aanbouw/renovatie: Bij een aanbouw, zoals een uitbouw, een dakkapel of een kamer renoveren, komt er vaak veel bouwafval vrij. Denk aan hout, isolatiemateriaal en steen. Heb je vooral veel steensoorten, dus puin, dan kan je vaak beter kiezen voor een puincontainer en eventueel ander afval naar de milieustraat. Een puincontainer huren is namelijk veel voordeliger.
  4. Tuin snoeien: Als je je tuin gaat snoeien en je hebt wat meer dan een paar struikjes, dan heb je al snel veel snoeiafval. Zeker als de takken wat groter zijn, past het niet makkelijk in je GFT kliko. Een groencontainer huren is dan een goede oplossing. Je kan daar makkelijk alles ingooien. Je hoeft het niet klein te maken, het kan er zo in. Heb je ook schuttingdelen of stenen, dan heb je een tuinafval container nodig.
  5. Nieuwe bestrating: oké, je gaat een pad of je voortuin opnieuw bestraten. De pallets met tegels staan al klaar, maar wat doe je met de oude? Je kan de stenen laten ophalen en dan ben je er gelijk vanaf. Je hoeft ze niet naar de milieustraat te brengen en je hebt geen enorme berg klinkers in je tuin. En een container voor tuintegels of stenen is helemaal niet zo duur.

De voordelen van een 6 kuub container bij puin

Als je vooral steensoorten, oftewel puin, hebt, dan is het sowieso aan te raden om een 6 m3 container te bestellen. Waarom? Omdat puin een goedkope afvalsoort is om te verwerken. Dit betekent dat een 6 kuub container voor puin slechts iets duurder is dan een 3m3 container. Door te kiezen voor een 6 kuub container bespaar je jezelf dus een hoop gedoe en kosten. Want je hebt vaak toch meer dan je dacht en een tweede container huren is veel duurder.

Martijn is online marketeer, SEO-specialist en vooral ook afval en container expert. Duurzaamheid houdt hem in zijn greep en in zijn vrije tijd klust en tuiniert hij graag.