Heb jij een schuur waar je vanaf wilt? Of is het tijd om de boel eens flink op te ruimen? Dan is de kans groot dat je een container nodig hebt. Maar welke container past nou het beste bij jouw situatie? Mag het allemaal in dezelfde container? En wat gebeurt er als je afval in een verkeerde container gooi? Voordat je voor de schuur de container laat plaatsen, check even goed welke je nodig hebt.

Schuur opruimen

Als je de schuur gaat opruimen of ben je bezig met ontspullen en heb je vooral grofvuil, zoals kapotte meubels en oud gereedschap, dan heb je een grofvuil container nodig. Hierin kun je zonder problemen je grofvuil kwijt en zorg je dat alles netjes wordt afgevoerd. Heb je niet zo heel veel grofvuil, dan kan je een 1m3 Big Bag huren. Heb je meer, dan zijn er containers van 3m3, 6m3 eb 10m3. Komt hij op de openbare weg en ben je bang dat andere er spullen in gaan gooien, dan kan je een 10m3 gesloten container huren, die kan je afsluiten met een slotje. .

Schuur verwijderen

Maar wat als je de schuur niet wil opruimen, maar ook wilt slopen? Is er een speciale schuur container? Nee, dan heb je een container voor hout nodig. Hierin kun je al het houtafval kwijt dat je tijdens het slopen tegenkomt. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld de oude schuur gaat vervangen voor een nieuwe. Komen er ook andere afvalsoorten vrij, zoals dakpannen of metalen platen, dan heb je een bouwafval container nodig. Gooi je andere afvalsoorten in een houtcontainer, dan krijg je een flinke naheffing en dat is zonde.

Slopen en opruimen

Maar stel dat je de schuur wilt slopen én je wilt oude spullen meteen weghebben. Dan heb je een bouwcontainer nodig. Hierin kun je niet alleen het houtafval kwijt, maar ook ander afval zoals plastic, metaal en puin. In een grofvuil container mag ook bouwafval, dus als je veel spullen hebt en je wil de schuur in de container, dan mag dat er gewoon bij.

Tip: Heb je bij je schuur tuintegels liggen en ga je die ook weghalen, dan mag dat gewoon bij het bouwafval, maar heb je erg veel tegels, dan is het misschien goedkoper om een aparte container voor tuintegels te bestellen. Dit valt onder puin en een puinbak is goedkoper dan een bouwcontainer.