Wat er vanavond ook aangekondigd wordt in de persconferentie, we zullen de komende tijd nog veel tijd thuis doorbrengen. Hoewel veel van ons smachten naar wat versoepeling, begrijpen we ook dat thuisblijven noodzakelijk is en waarschijnlijk ook nog een tijdje noodzakelijk zal blijven.

Maar inmiddels kijk je best uit naar een dagje zonder je huisgenoten, heb je Netflix al tien keer door gescrold op zoek naar een nieuwe serie en heb je alle bordspellen ook wel weer gezien. Je kunt er niet omheen: de verveling begint er langzaam in te sluipen. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips om de corona-verveling te bestrijden!

#1 Ga klussen

Je had hem misschien al verwacht van onze kant, maar er is bijna geen betere timing om te beginnen aan je uitgestelde klussen. Nu de weekenden niet meer in het teken staan van familiebijeenkomsten, verjaardagen en gezinsuitjes is er bést tijd over om even dat loszittende plintje, de verouderde badkamer, de kinderkamers of de zolder onder handen te nemen.

Voor de kleine klussen hebben we bij ContainerOnline handige bigbags beschikbaar. De bigbags worden per post verstuurd en er past 1m3 afval in. We hebben bigbags voor bouwafval, hout, grond, tuinafval en puin.

#2 Experimenteer met je interieur

Geef je muren een nieuwe kleur, zet de meubels eens anders neer, vervang de gordijnen óf zet het hele huis op zijn kop. Een verandering helpt je om uit de sleur te komen én het is een goede uitlaatklep voor je creativiteit. Bonuspunt: steun een lokale ondernemer door dat leuke nieuwe bureau of nieuwe stoelen te bestellen.

#3 Ga tuinieren

Niks zo rustgevends als met je handen in de natuur wroeten. De lente is al een tijdje bezig en de zon schijnt volop. Investeer je nu in je tuin, dan heb je daar de hele zomer profijt van. En dat is dit jaar belangrijker dan andere jaren. Grote kans namelijk dat je eigen stekkie je vakantiebestemming van dit jaar gaat worden. Haal onkruid weg, of gebruik deze tijd om te snoeien. Veel hiervan is al in de herfst gedaan, maar bijvoorbeeld hortensia’s kunnen juist nu goed teruggesnoeid worden.

Heb je geen tuin? Leuk je balkon op met een likje verf, nieuwe planten, bloemen en/of nieuwe stoeltjes.

 

#4 Leer iets nieuws

Oke, we hoeven na de coronacrisis niet ineens allemaal vloeiend Spaans of Italiaans te spreken, maar nu je iets meer tijd overhebt kun je dit ook gebruiken om iets nieuws te leren. Van online tekenlessen tot een boek schrijven. You name it! Je bent nooit te oud om nieuwe dingen te leren. Kies wel iets waar je echt blij van wordt, dit werkt ontspannend wie weet ontdek je een hele nieuwe kant van jezelf!

 

#5 Doe vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is een nuttige tijdsbesteding. Daarnaast geeft het veel voldoening, wat je houd je bezig met iets wat er toe doet! Begin klein en kijk lokaal. Kan je boodschappen doen voor je oudere buurvrouw? Kun je een luisterend oor zijn voor eenzame ouderen of is er een community opgericht bij jou in de buurt waar je wat aan zou kunnen bijdragen?

 

Wat is jouw beste thuis-verveeltip? Laat het ons weten in een reactie?

 

Martijn is online marketeer, SEO-specialist en vooral ook afval en container expert. Duurzaamheid houdt hem in zijn greep en in zijn vrije tijd klust en tuiniert hij graag.