Een container huren hoeft geen rib uit je lijf te kosten. Door slim om te gaan met je keuzes en goed op te letten bij het huren van een container, kun je flink besparen op de kosten. In dit artikel 4 tips om een goedkope container te huren zonder in te leveren op kwaliteit en service.

1 – Bestel een puincontainer

Een puincontainer is de goedkoopste container om te huren. Dit komt doordat puin slechts één afvalsoort is die eenvoudig te verwerken is. Let wel op dat je alleen steensoorten in de container mag gooien. Als je voornamelijk veel steenafval hebt en niet veel andere soorten afval, kun je een puin container huren en het overige afval zelf naar de milieustraat brengen. Zo bespaar je op de kosten van een gemengde afvalcontainer.

Heb je veel gemengd afval en kan je het niet allemaal wegbrengen, kies dan toch een bouwcontainer. Als je ander afval in een puincontainer gooit, krijg je wellicht een naheffing en dat is zonde.

2 – Kies het juiste formaat

Het kiezen van het juiste formaat is essentieel om de goedkoopste container te bestellen. Een kleinere container is goedkoper dan een grotere, maar twee kleine containers huren is duurder dan één grote. Het is zonde om een grotere container te huren dan je nodig hebt, maar houd er rekening mee dat je vaak meer afval hebt dan je in eerste instantie denkt. Twijfel je tussen twee formaten of heb je net zoveel afval als de container groot is? Kies dan voor een groter formaat, je wil er niet halverwege achter komen dat je toch meer nodig hebt en je nog een container moet bestellen. Dat is én duurder én het kost meer tijd.

3 – Bestel online

Een container online bestellen is vaak voordeliger dan direct bij de afvalverwerker. De containerservice heeft goede afspraken met leveranciers en kan daardoor een scherpe prijs aanbieden. Door online te bestellen profiteer je van deze lagere prijzen en bespaar je op de kosten van het huren van een container.

4 – Voorkom verborgen kosten

Een goedkope container huren is fijn, maar niet als er onverwachte kosten bij komen kijken. Het is prettig om een duidelijke all-in prijs te hebben, zodat je weet waar je aan toe bent. Bij ons krijg je een all-in prijs, dus geen verrassingen achteraf. Toch kan het voorkomen dat je in sommige gevallen een naheffing krijgt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de chauffeur niet bij de container kan komen en voor niets heeft gereden, of als er verkeerd afval in de container zit. Zorg dat je goed op de hoogte bent van wat er in de container mag, zodat je niet per ongeluk iets erin gooit wat er niet in hoort. Zo voorkom je extra kosten en blijft het huren van een container voordelig.