Het beheer van bedrijfsafval kan soms aanvoelen als het navigeren door een doolhof met vele mogelijkheden en beslissingen. Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken, is het selecteren van de juiste afvalcontainer. Heb je veel afval, of wil je transport ritten verminderen, dan kan de rolcontainer 1100 liter een uitstekende bondgenoot zijn in jouw streven naar efficiënt afvalbeheer. Wat zijn de voordelen van het kiezen voor een rolcontainer met een capaciteit van 1100 liter?

Wanneer is een rolcontainer 1100 liter handig?

Grote bedrijfsruimtes

Bij het beheer van afval binnen een groot bedrijf of een instelling met aanzienlijk verbruik van materialen, wordt je vaak geconfronteerd met een aanzienlijke hoeveelheid bedrijfsafval. Hier is een rolcontainer van 1100 liter een kracht waar je veel afval in kwijt kan, waardoor je niet minder hoeft te investeren in legingen en beheer.

Evenementen en festivals

Organiseer je een groot evenement of festival? De hoeveelheid afval die tijdens dergelijke gebeurtenissen wordt gegenereerd, kan immens zijn. Een rolcontainer van 1100 liter helpt je om al het afval gemakkelijk op één plek te verzamelen, zodat je het evenement schoon en georganiseerd kunt houden.

Keuze tussen een 1100-liter container en andere maten

Wanneer je beslist over de juiste grootte van een container, is het essentieel om de frequentie van de afvalproductie en de beschikbare ruimte voor de container in overweging te nemen. Een rolcontainer van 1100 liter kan niet door een standaarddeur en als deze met zwaar afval (bijvoorbeeld veel etensresten) is beladen, dan kan hij zwaar zijn om te verplaatsen. Een 660 liter rolcontainer pas nog wel door een standaard deur.

Als je bedrijf afval genereert met een lager volume zou je kunnen overwegen om te kiezen voor een kleinere container die vaak wordt geleegd, of juist een. rolcontainer van 1100 liter die minder vaak geleegd hoeft te worden. Dit is financieel voordeliger dan een kleinere container die vaak wordt geleegd, daarnaast is het goed voor het milieu, omdat er minder ritten nodig zijn.

Voordelen van een rolcontainer van 1100 liter

Economische efficiëntie

Het inzetten van een rolcontainer van 1100 liter voor je bedrijfsafval kan financiële voordelen bieden. Met een grotere capaciteit hoef je je geen zorgen te maken over frequente ledigingen, wat kan helpen om de kosten te drukken.

Milieuvriendelijk

Door te kiezen voor een grotere container, zoals de rolcontainer van 1100 liter, verminder je het aantal ritten dat nodig is om het afval op te halen, wat op zijn beurt de CO2-voetafdruk vermindert. Het is een stap in de richting van groenere en duurzamere bedrijfsvoering.

Geschikte afvalsoorten voor een 1100-liter rolcontainer

Het is belangrijk om te benoemen dat niet alle afvalsoorten geschikt zijn voor een container van deze grootte. Zwaar afval, zoals etensresten, zijn niet geschikt voor een rolcontainer van 1100 liter, omdat de vrachtwagen die hem leegt, de container dan niet meer op kan tillen. Je kunt dan ook een naheffing krijgen. Let er dus goed op welk afval je in de container gooit. Je kan prima etensresten en ander organisch afval erin kwijt, maar let erop dat het niet te veel wordt.

Deze afvalsoorten kunnen in een rolcontainer 1100 liter:

  1. Restafval: zoals papiertjes, verpakkingen en lichte kunststof materialen. Eigenlijk alles wat in de prullenbak gegooid wordt.
  2. PD: plastic verpakkingen en drankkartons.
  3. Papier en karton: voor kantoren en instellingen die een grote hoeveelheid papierafval genereren.

Praktische overwegingen

Ruimte en toegankelijkheid

Het in huis halen van een rolcontainer van 1100 liter vereist mogelijk wat voorbereiding. Deze gigantische hulp in je afvalbeheer vraagt om een specifieke plaatsing. Met afmetingen die verhinderen dat hij door een standaarddeur gaat, moet je zorgvuldig overwegen waar deze geplaatst zal worden. Buiten de gebruikelijke plaatsen, kan je nadenken over creatieve oplossingen zoals een overdekte buitenruimte waar hij gemakkelijk toegankelijk, maar toch uit het zicht is, in een loods of in een brede gang die dubbele deuren naar buiten heeft.

Ergonomie en gebruiksgemak

Een ander aspect dat niet over het hoofd gezien mag worden, is de ergonomie van het gebruik van zo’n grote container. Zijn er trappen of drempels in de omgeving? Dan moet je mogelijk extra aanpassingen maken om de toegankelijkheid te garanderen. Een rolcontainer van 1100 liter kan zwaar worden. Het is goed om personeel goed te informeren welke afvalsoorten er wel en niet in kunnen, om te voorkomen dat de container te zwaar wordt.

Duurzaamheid en milieu-impact

In de moderne bedrijfswereld speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Het gebruik van een 1100-liter rolcontainer kan je bedrijf helpen om milieudoelstellingen te halen. Door minder frequente ophaalbeurten te hebben, verminder je de uitstoot die gepaard gaat met het transport van afval. Bovendien moedigt het een meer georganiseerde en doelgerichte aanpak van afvalbeheer aan, wat kan bijdragen aan het verminderen van de totale hoeveelheid geproduceerd afval.