Op sommige sites zie je een 9m3 container staan, terwijl andere sites weer adverteren met een 10 kuub. De maten lijken overeen te komen, maar wat is dan precies het verschil en welke kun je het best bestellen?

9m3 container en 10m3 container zijn gelijk

Oké, een 9m3 container en een voor 10m3 zijn eigenlijk gewoon hetzelfde. Hoe je het noemt is een kwestie van smaak. De maten van containers van andere afvalverwerkers zijn net wat anders, maar meestal zit het ergens tussen de 9m3 en 10m3 in. Sommige bedrijven noemen het liever een 10m3 container, terwijl andere liever een 9m3 container gebruiken. Het maakt dus niks uit welke je koopt, ze zijn gewoon hetzelfde.

Waarom gebruiken jullie geen 9m3 container?

Op onze website noemen we het een 10m3 container, waarom niet 9m3? Omdat wij een bemiddelaar zijn tussen afvalverwerkers, hebben wij verschillende maten containers. Veel van de containers gaan meer richting de 10 dan de 9. Daarnaast mag het afval altijd 20cm boven de container uitsteken. Hierdoor kan je dus altijd ruim 10m3 kwijt, ook als het een 9m3 container is. Om het duidelijk voor je te maken dat je 10m3 altijd kwijt kan in de container, noemen we het ook een 10m3 container.

Ik heb 9m3 afval, wat moet ik kiezen?

Zoals eerder aangegeven is een 9 kuub eigenlijk dezelfde container als een van 10m3. De prijs is meestal ook niet anders. Je bespaart dus geen geld door toch een 9m3 container te kiezen. Het maakt dus niet zoveel uit. Wel kan het zijn dat de 9m3 container van een bepaalde leverancier qua maat dichter tegen 9m3 aanzit dan tegen 10m3. Die van ons zijn meestal wat groter, dus het kan net dat beetje verschil zijn dat je nodig hebt.