Een container huren voor bedrijfsafval? Als mkb’er, bedrijf, instelling of organisatie kom je niet onder bedrijfsafval uit. En dit moet op een juiste manier worden ingezameld. Dat is even een klus, want voor bedrijven wordt het afval niet centraal geregeld door de gemeente en ben je verplicht om het afval, waar mogelijk, te scheiden.

Via ons moederbedrijf Wastenet inzameling verzorgen wij de inzameling van álle afvalsoorten door heel Nederland. Wij hebben containers voor verschillende afvalstromen en plaatsen de rolcontainers gratis binnen één week.

Hoe bestel ik een container voor bedrijfsafval?

Rolcontainer voor bedrijfsafval nodig? Bestel het snel en gemakkelijk via dit formulier. Weet je al welke verschillende afvalstromen er allemaal vrijkomen binnen het bedrijf? Kies dan de bijpassende container(s). Heb je nog geen goed overzicht van welke afvalsoorten er allemaal binnen jouw bedrijf zijn? Of denk je dat de afvalscheiding wel iets beter kan? Vraag dan de gratis afvalscan aan. Onze adviseurs komen vrijblijvend langs om jullie afvalgebruik en inzameling te analyseren. Op basis hiervan ontvang je advies over de meest duurzame manier van afvalinzameling. Natuurlijk hopen we dat je hierna gebruik gaat maken van onze diensten, maar dat is niet verplicht:)

Er zijn rolcontainers beschikbaar voor alle afvalsoorten in verschillende maten. Van 240 liter tot 1600 liter. Na de aanvraag voor een of meerdere containers ontvang je van ons een overeenkomst. Wanneer deze is ingevuld komen wij de container(s) binnen één week plaatsen op de locatie(s) naar keuze.

Bedrijfsafval scheiden

Om het milieu zo min mogelijk te belasten zijn bedrijven verplicht om, waar mogelijk, hun bedrijfsafval te scheiden. Wanneer afval op de juiste manier gescheiden wordt, kan het namelijk een tweede leven krijgen door middel van recycling. Veel voorkomende afvalsoorten die in het bedrijfsleven goed gescheiden kunnen worden zijn papier- en karton, flessenglas, PMD, organisch afval en vertrouwelijke documenten. Voor al deze afvalsoorten zijn verschillende rolcontainers te bestellen. Al het afval dat niet meer gescheiden kan worden valt onder het restafval. Naast de milieubesparing levert afval scheiden ook een voordeel op voor ondernemers zelf. Wanneer je afval op een slimme manier scheidt, levert het namelijk ook een kostenbesparing op. Alles in de restafval container laten afvoeren is een stuk duurder dan dat je twee of misschien wel drie verschillende containers huurt. Het plaatsen van de containers is namelijk gratis en bij het afvoeren van het afval betaal je voor restafval het meest. Alle andere afvalsoorten zijn veel goedkoper om af te laten voeren.

Legen van mijn bedrijfsafval container

Wanneer je een container voor bedrijfsafval hebt besteld, kan je aangeven hoe vaak de container geleegd moet worden. Heb je veel afval? Dan kan je de container bijvoorbeeld één keer per week, of zelfs twee of drie keer per week laten legen. Krijg je de container niet zo snel vol? Eén keer in de twee weken, of één keer in de vier weken is ook mogelijk. Nadat de container is geplaatst ontvang je een afvalkalender met de dagen waarop de container wordt geleegd. Op de dag van lediging vragen wij of je de container vanaf 07.00 uur aan de openbare weg wilt zetten. De lediging zal dan tussen 07.00 en 18.00 uur plaatsvinden.

Containerservice

Aannemer, klusser of hovenier? Wanneer je regelmatig bouwcontainers nodig hebt voor opdrachten kan je gebruik maken van de containerservice. De containers die je de komende periode nodig hebt bestel je eenvoudig online, via de mail of door even te bellen met je vaste aanspreekpunt. Hier geef je door waar en wanneer je de containers nodig hebt en wij zorgen dat ze klaar staan wanneer de klus begint. De factuur voor de afgevoerde containers betaal je achteraf. Handig voor als je bijvoorbeeld de kosten wilt doorberekenen.

Voordelen

Wastenet is een echte afvalmanager. Wij nemen dan ook alle afvalzorgen uit handen. Bij ons bestel je niet alleen containers, maar maak je gebruik van een all-in service. Heb je een afvalprobleem? Laat het ons weten en wij zoeken meteen een oplossing. Zo hoef jij je niet (teveel) bezig te houden met al het geregel.

Wat maakt ons nog meer bijzonder?

Landelijk
Wij werken door heel het land. Van Limburg tot Groningen. Overal zijn onze containers te bestellen.

Snel schakelen
Omdat wij samenwerken met een groot netwerk afvalinzamelaars kunnen wij snel schakelen tussen verschillende partijen. Snel een extra lediging nodig? Geen probleem. Met meer dan 50 inzamelaars door het hele land vinden we altijd wel een oplossing.

Eén contactpersoon
Korte lijnen en snelle service. Bij Wastenet heb je altijd één contactpersoon waar je voor al je vragen terecht kunt.

Korte contracten
Bij ons zit je geen jaren vast aan een overeenkomst. Wij hebben korte contracten van één jaar. Ben je tevreden? Dan zetten we de overeenkomst jaarlijks voort.

Eenmalig container bestellen

Eenmalig veel afval? Een rolcontainer of bouwcontainer kan ook makkelijk eenmalig worden besteld. Bestel hier snel een bouwcontainer of neem contact op om eenmalig een rolcontainer te bestellen.