Heb je vragen? Bel of chat met ons - 085-3035343

Grond afvoeren

Grond afvoerenBij het afgraven van een tuin of voor de bouw van een huis kan het zijn dat je grond overhoudt. Afvalcontainers en Big Bags voor grond zijn (i.v.m. zware gewicht) beschikbaar in 1, 3 en 6 kuub. Let op: grond afvoeren kan alleen wanneer de grond schoon verklaard is. Deze informatie kunnen wij voor u opvragen. Prijzen zijn onder voorbehoud van de locatie.

Bouwafval container
N

Toegestane afvalstoffen

Schoon verklaard:

 • Zand
 • Aarde / Grond
 • Klei
 • Kort gemaaide graszoden  

Niet- toegestane afvalstoffen

 • Kiezels
 • Stenen
 • Vervuilde grond
  (Vóór het plaatsen van de container wordt op basis van postcode gebied bepaald of de grond schoon of vervuild is.)
 • Vervuild water
 • Hout
 • Groenafval
  (graszoden en resten van wortels/planten toegestaan in beperkte mate)
 • Japanse duizendknoop
 • Gevaarlijk afval
 • Twijfel je? Neem contact met ons op.

Grondcontainer huren

r

De geplaatste container kan iets afwijken van de getoonde afbeelding.

Big Bag 1m3

€ 179

3m3 grondcontainer

€ 359

ContainerOnline - 03 Meest gekozen containermaat

6m3 grondcontainer

€ 489

r

Of je klus nu 2 dagen of 4 weken duurt, de prijs van de container blijft gelijk. Na 4 weken nog niet klaar? Dan betaal je huur per aanvullende week.

Container huren voor grond afvoeren

Grondcontainer huren

Meer dan 1 kuub grondafval? Dan is het verstandig een grondcontainer te huren. Dit mag namelijk niet zomaar in andere containers.

Welke afvalcontainer moet ik huren?

Wanneer je een keuze maakt  voor een grondafvalcontainer moet je een inschatting maken van de hoeveelheid afval. Heb je hulp nodig? Via de ContainerCheck helpen we je bij deze keuze. Ook telefonisch staan we je graag te woord om te helpen bij de keuze. Twijfel? Je kunt beter een grotere container huren, dan er achteraf een tweede bij te bestellen. Dit is namelijk voordeliger.

 

Wat is een schoongrondverklaring?

Een schoongrondverklaring is een verklaring dat de grond schoon is en er dus geen sprake is van ernstige bodemverontreiniging. Bij bodemvervuiling zitten er grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen in de grond. Dit gaat vaak om stoffen als zware metalen, olie, asbest, bestrijdingsmiddelen, vluchtige aromatische koolwaterstoffen (PAK’s), dioxines of chemische stoffen zoals cyaniden. . De schoongrondverklaring is nodig wanneer je gaat bouwen of verbouwen en hier een bouwvergunning voor gaat aanvragen.

Hoe kom ik aan een schoon grondverklaring?

Een schoon grondverklaring kan je hebben gekregen bij de aankoop van je woning of je moet er er zelf onderzoek naar hebben gedaan bij aankoop. Van huizen die gebouwd zijn na 1992 is de kans groot dat er een schoongrondverklaring bij de gemeente ligt. Deze kunt u bij de desbetreffende gemeente aanvragen. Wanneer er geen schoongrondverklaring te verkrijgen is moet je zelf onderzoek laten uitvoeren.  Bij dit onderzoek worden er één of meerdere grondboringen verricht. Hierna worden de grondmonsters en het opgevangen grondwater geanalyseerd.

Ook zijn er verschillende websites beschikbaar die je kunnen helpen bij het verkrijgen van de verklaring. Op Omgevingsdienst NL vind je een plattegrond met alle omgevingsdiensten in Nederland die je verder kunnen helpen met het verkrijgen van de verklaring. Via Bodemloket vind je alle, bij de overheid bekende, gegevens over bodemvervuiling.

Prijsinformatie

De prijzen van het huren van een container is inclusief:

 • Transportkosten voor plaatsen én afvoeren
 • Verwerking van het afval
 • 21% BTW
 • Eerste 4 weken huurvrij (tot 4 weken blijft de prijs gelijk)

Mogelijke extra kosten:

 • € 15 - extra week huur (wordt wekelijks gefactureerd)
 • € 50 - matrassen
 • € 40 - elektrische apparaten
 • € 90 - loze rit - wanneer de chauffeur niet op de locatie kan komen of de container overbeladen is.
 • Heb je ander afval dan de container die je hebt besteld? Neem dan altijd even contact met ons op. Niet alle afvalsoorten kunnen in jouw container worden afgevoerd. Indien er extra kosten zijn voor het afvoeren en verwerken van het afval worden deze achteraf gefactureerd.

Voor elke klus een container

container huren usp Binnen 1 werkdag geplaatst
container huren usp Altijd een container beschikbaar
container huren usp 4 weken huurvrij
container huren usp ALL-IN prijs
container huren usp Veilig betalen met iDeal of achteraf
container huren usp In heel Nederland

 betalen met iDeal en achteraf klarna

w

Heb je een vraag?

Bekijk onze veel gestelde vragen of chat, mail of bel met één van onze medewerkers.
info@containeronline.nl
tel.: 085-3035343

Recycling van grond

Grond wordt niet gerecycled maar hergebruikt in dezelfde vorm. Het is daarom van belang dat er geen vervuilende stoffen in de container terecht komen. Daar waar het grond gestort wordt, kan je vaak ook grond halen.

Veel gestelde vragen

Welke container heb ik nodig?

Dit hangt af van welk afval er vrij komt bij jouw klus. Kijk bij de afvalsoorten of doe de Container Check.

Hoe lang mag de container blijven staan?

De container heeft een huurvrije periode van 4 weken. De container mag langer blijven staan, maar dan wordt er huur berekend.
De huur bedraagt €15,00 per week, incl. BTW. U ontvangt een mail wanneer de container ruim 3 weken staat. Dan kunt u via de knop een afvoeropdracht doorgeven. Wanneer de 4 weken zijn verlopen ontvangt u automatisch een huurfactuur van 1 week. U heeft wederom weer de mogelijkheid om via de knop in de mail om een afvoeropdracht door te geven. Voor de hierop volgende weken geldt hetzelfde.
Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de afvoeropdracht.

Heb je de container maar korter nodig dan 4 weken? Wanneer je klaar bent met klussen kan je de afvoeropdracht online of telefonisch doorgeven. De prijs blijft hetzelfde, gezien het een huurvrije periode betreft.

Zijn er nog bijkomende kosten?

ContainerOnline werkt met vaste prijzen. De afvalcontainer wordt voor de genoemde prijs geplaatst, opgehaald, het afval wordt verwerkt én is inclusief BTW. Wat we van jou vragen is de juiste afvalsoort te kiezen. Wanneer er afval in de container zit wat er niet in mag, volgt een toeslag voor de juiste container.

LET OP: Matrassen mogen i.v.m. brandgevaar niet in de container. Wanneer deze in de container worden aangetroffen, moeten deze apart verwerkt worden. Helaas volgt er een factuur van €50,00 euro per matras.

De container mag 4 weken huurvrij blijven staan. Na deze 4 weken wordt per extra week € 15,00 incl. BTW in rekening gebracht. Je bent zelf verantwoordelijk voor het geven van de afvoeropdracht.

Hoe snel wordt de container geplaatst?

Opdrachten die op werkdagen voor 16.00 uur worden doorgegeven worden meestal de volgende werkdag uitgevoerd.
Je ontvangt na je bestelling direct een bevestiging van de opdracht. Vervolgens ontvang je een e-mail wanneer de container is ingepland bij de leverancier. Daar staat de exacte datum van plaatsing op.

Wil je weten hoe laat de container wordt geplaatst? Bel of mail dan ‘s ochtends op de dag van plaatsen. Dan is de planning beschikbaar en kunnen wij dit opvragen.