✓ In één werkdag geplaatst   ✓ In heel Nederland   ✓ Veilig betalen via iDEAL  ✓ Scherpe all-in tarieven

Grond afvoeren

Grond afvoerenBij het afgraven van een tuin of voor de bouw van een huis kan het zijn dat je grond overhoudt. Schone grond (grond afkomstig van een schoon verklaard gebied) en graszoden voeren wij voor je af in een grondcontainer. Afvalcontainers voor grond zijn (i.v.m. zware gewicht) beschikbaar in 3 en 6 kuub. Let op: om grond af te voeren heb je een PFAS verklaring nodig. Veel grond af te voeren? Neem dan contact met ons op.

Bouwafval container
N

Toegestane afvalstoffen

Schoon verklaard:

 • Zand
 • Aarde / Grond
 • Klei
 • Kort gemaaide graszoden*

* graszoden met max. 5 cm aanhangend grond mogen ook in een groencontainer

Niet- toegestane afvalstoffen

 • Kiezels
 • Stenen
 • Vervuilde grond
  (Vóór het plaatsen van de container wordt op basis van postcode gebied bepaald of de grond schoon of vervuild is.)
 • Vervuild water
 • Hout
 • Groenafval
  (graszoden en resten van wortels/planten toegestaan in beperkte mate)
 • Japanse duizendknoop
 • Gevaarlijk afval
 • Twijfel je? Neem contact met ons op.

Grondcontainer huren

r

De geplaatste container kan iets afwijken van de getoonde afbeelding.

3m3 grondcontainer

€ 219,00 / 6 weken

6m3 grondcontainer

€ 349,00 / 6 weken

Container huren voor grond afvoeren

Grondcontainer huren

Meer dan 1 kuub grondafval? Dan is het verstandig een grondcontainer te huren. Dit mag namelijk niet zomaar in andere containers.

Welke afvalcontainer moet ik huren?

Wanneer je een keuze maakt  voor een grondafvalcontainer moet je een inschatting maken van de hoeveelheid afval. Heb je hulp nodig? Via de ContainerCheck helpen we je bij deze keuze. Ook telefonisch staan we je graag te woord om te helpen bij de keuze. Twijfel? Je kunt beter een grotere container huren, dan er achteraf een tweede bij te bestellen. Dit is namelijk voordeliger.

 

Wat is een schoongrondverklaring?

Een schoongrondverklaring is een verklaring dat de grond schoon is en er dus geen sprake is van ernstige bodemverontreiniging. Bij bodemvervuiling zitten er grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen in de grond. Dit gaat vaak om stoffen als zware metalen, olie, asbest, bestrijdingsmiddelen, vluchtige aromatische koolwaterstoffen (PAK’s), dioxines of chemische stoffen zoals cyaniden. . De schoongrondverklaring is nodig wanneer je gaat bouwen of verbouwen en hier een bouwvergunning voor gaat aanvragen.

Hoe kom ik aan een schoon grondverklaring?

Een schoon grondverklaring kan je hebben gekregen bij de aankoop van je woning of je moet er er zelf onderzoek naar hebben gedaan bij aankoop. Van huizen die gebouwd zijn na 1992 is de kans groot dat er een schoongrondverklaring bij de gemeente ligt. Deze kunt u bij de desbetreffende gemeente aanvragen. Wanneer er geen schoongrondverklaring te verkrijgen is moet je zelf onderzoek laten uitvoeren.  Bij dit onderzoek worden er één of meerdere grondboringen verricht. Hierna worden de grondmonsters en het opgevangen grondwater geanalyseerd.

Ook zijn er verschillende websites beschikbaar die je kunnen helpen bij het verkrijgen van de verklaring. Op Omgevingsdienst NL vind je een plattegrond met alle omgevingsdiensten in Nederland die je verder kunnen helpen met het verkrijgen van de verklaring. Via Bodemloket vind je alle, bij de overheid bekende, gegevens over bodemvervuiling.

Recycling van grond

Grond wordt niet gerecycled maar hergebruikt in dezelfde vorm. Het is daarom van belang dat er geen vervuilende stoffen in de container terecht komen. Daar waar het grond gestort wordt, kan je vaak ook grond halen.
Tip; Wanneer je grond afgraaft, hou er dan altijd rekening mee dat er lucht bij komt. Bestel voor 3 kuub grond daarom een 6 kuub container.

Veel gestelde vragen

Welke container heb ik nodig?

Dit hangt af van welk afval er vrij komt bij jouw klus. Kijk bij de afvalsoorten of doe de Container Check.

Hoe lang mag de container blijven staan?

De container heeft een huurvrije periode van 6 weken. De container mag langer blijven staan, maar dan wordt er huur berekend.
De huur bedraagt €6,50 per dag, incl. BTW. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de afvoeropdracht.

Heb je de container maar korter nodig dan 6 weken? Wanneer je klaar bent met klussen kan je de afvoeropdracht online of telefonisch doorgeven. De prijs blijft hetzelfde, gezien het een huurvrije periode betreft.

Zijn er nog bijkomende kosten?

ContainerOnline werkt met vaste prijzen. De afvalcontainer wordt voor de genoemde prijs geplaatst, opgehaald, het afval wordt verwerkt én is inclusief BTW. Wat we van jou vragen is de juiste afvalsoort te kiezen. Wanneer er afval in de container zit wat er niet in mag, volgt een toeslag voor de juiste container.
De container mag 6 weken huurvrij blijven staan. Na deze 6 weken wordt per dag € 6,50 incl. BTW in rekening gebracht. Je bent zelf verantwoordelijk voor het geven van de afvoeropdracht.

Hoe snel wordt de container geplaatst?

Opdrachten die op werkdagen voor 16.00 uur worden doorgegeven worden meestal de volgende werkdag uitgevoerd.
Je ontvangt na je bestelling direct een bevestiging van de opdracht. Vervolgens ontvang je een e-mail wanneer de container is ingepland bij de leverancier. Daar staat de exacte datum van plaatsing op.

Wil je weten hoe laat de container wordt geplaatst? Bel of mail dan 's ochtends op de dag van plaatsen. Dan is de planning beschikbaar en kunnen wij dit opvragen.