✓ In één werkdag geplaatst   ✓ In heel Nederland   ✓ Veilig betalen via iDEAL  ✓ Scherpe all-in tarieven

Dakafval

Afvalcontainer huren voor dakafval? Wanneer je een schuur gaat slopen of dak gaat vervangen heb je vaak een dakafval container nodig. Dakafval is een aparte afvalsoort en mag daarom niet bij het bouw- en sloopafval. Afvalstoffen zoals teer, dakleer, bitumen en dakgrind worden apart verwerkt en gerecycled. Dakafvalcontainers zijn beschikbaar in de inhoudsmaten 3m3, 6m3 en 10m3. Deze containers mogen 6 weken blijven staan.
Bouwafval container
N

Toegestane afvalstoffen

 • Dakgrind
 • Dakleer
 • Teerhoudend en bitumineus aanklevend materiaal
 • max. 10% hout en overig sloopafval

Niet- toegestane afvalstoffen

 • Asbest, asbesthoudend of asbestgelijkend materiaal
 • Golfplaten
 • Metaal
 • Kunststof
 • Puin
 • Glas
 • Gevaarlijke afval
 • e.d. Twijfel je? Neem contact met ons op.

dakafval container huren

r

De geplaatste container kan iets afwijken van de getoonde afbeelding.

3m3 dakafval container

€ 449,00 / 6 weken

6m3 dakafval container

€ 579,00 / 6 weken

10m3 dakafvalcontainer

€ 699,00 / 6 weken

10m3 dakafvalcontainer

€ 699,00 / 6 weken

Alles over dakafval container huren

Dakafval container huren

Ga je het dak slopen en/of vervangen? Dan is het verstandig een dakafvalcontainer te huren. Dit afval is namelijk niet zomaar toegestaan in een bouw- en sloopafvalcontainer.

Welke afvalcontainer moet ik huren?

Wanneer je een keuze maakt  voor een dakafvalcontainer moet je een inschatting maken van de hoeveelheid afval. Heb je hulp nodig? Via de ContainerCheck helpen we je bij deze keuze. Ook telefonisch staan we je graag te woord om te helpen bij de keuze. Twijfel? Je kunt beter een grotere container huren, dan er achteraf een tweede bij te bestellen. Dit is namelijk voordeliger.

Waarom een container huren?

Waarom een afvalcontainer huren en niet gewoon naar de milieustraat? Natuurlijk is een container huren een stuk gemakkelijker. Wij plaatsen de container, je vult hem en wij voeren het afval weer af. Dit scheelt tijd, je auto wordt niet vies en je hoeft geen aanhanger te huren. Daarnaast kan je bij de gemeentewerf vaak maximaal 1 kuub (of minder) bouwafval kwijt. Accepteert de gemeente wel meer bouwafval? Dan wordt er na de eerste kuub kosten in rekening gebracht. Deze zijn omgerekend vaak hoger dan de kosten voor het huren van een container. Minder geld en minder gedoe!

 

Recycling van dakafval

Na het afvoeren van de container wordt dakafval zo veel mogelijk gescheiden. Alle losse afvalstromen worden zo veel mogelijk verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Van bitumen wordt een bitumengranulaat (korrels) gemaakt welke ingezet worden bijvoorbeeld de productie van asfalt.

 

Veel gestelde vragen

Welke container heb ik nodig?

Dit hangt af van welk afval er vrij komt bij jouw klus. Kijk bij de afvalsoorten of doe de Container Check.

Hoe lang mag de container blijven staan?

De container heeft een huurvrije periode van 6 weken. De container mag langer blijven staan, maar dan wordt er huur berekend.
De huur bedraagt €6,50 per dag, incl. BTW. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de afvoeropdracht.

Heb je de container maar korter nodig dan 6 weken? Wanneer je klaar bent met klussen kan je de afvoeropdracht online of telefonisch doorgeven. De prijs blijft hetzelfde, gezien het een huurvrije periode betreft.

Zijn er nog bijkomende kosten?

ContainerOnline werkt met vaste prijzen. De afvalcontainer wordt voor de genoemde prijs geplaatst, opgehaald, het afval wordt verwerkt én is inclusief BTW. Wat we van jou vragen is de juiste afvalsoort te kiezen. Wanneer er afval in de container zit wat er niet in mag, volgt een toeslag voor de juiste container.
De container mag 6 weken huurvrij blijven staan. Na deze 6 weken wordt per dag € 6,50 incl. BTW in rekening gebracht. Je bent zelf verantwoordelijk voor het geven van de afvoeropdracht.

Hoe snel wordt de container geplaatst?

Opdrachten die op werkdagen voor 16.00 uur worden doorgegeven worden meestal de volgende werkdag uitgevoerd.
Je ontvangt na je bestelling direct een bevestiging van de opdracht. Vervolgens ontvang je een e-mail wanneer de container is ingepland bij de leverancier. Daar staat de exacte datum van plaatsing op.

Wil je weten hoe laat de container wordt geplaatst? Bel of mail dan 's ochtends op de dag van plaatsen. Dan is de planning beschikbaar en kunnen wij dit opvragen.