Hoe laat komt mijn container? Dit is een van de meest gestelde vragen bij onze klantenservice. En dat snappen wij heel goed. Want wanneer er een klus op de planning staat wil je graag weten wanneer je kunt beginnen en heb je geen zin om te moeten wachten op je container.

Bij ContainerOnline geldt vóór 16.00 uur besteld, de volgende werkdag geplaatst. Toch zijn er nog een aantal zaken om rekening mee te houden bij het op tijd bestellen van een container. Wij zetten daarom vijf tips op een rij voor een stressvrije verbouwing.

#1 Bestel de container één dag eerder dan nodig

‘Containers vandaag besteld, worden veelal de volgende werkdag geplaatst’, is te lezen op onze homepage. Toch raden wij sterk aan om de container één dag eerder te bestellen. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je meteen kunt beginnen met klussen op de gewenste datum. Op de dag van plaatsing wordt de container namelijk tussen 07.00 uur ‘s ochtends en 18.00 uur ‘s avonds geplaatst. De route die chauffeur rijdt, wordt pas op de dag zelf gemaakt, waardoor wij die ochtend pas kunnen zien hoe laat jouw container wordt geplaatst. De chauffeur rijdt de meest efficiënte route. In het beste geval ben je om 07.00 uur als eerste aan de beurt, maar het kan dus ook voorkomen dat jouw container pas tegen het einde van de middag wordt geplaatst. Niet handig als je al vanaf 08.00 uur s’ ochtends klussers hebt klaarstaan…

Dus stel je gaat op vrijdag klussen: bestel de container dan voor donderdag. De container mag zes weken huurvrij blijven staan en zo weet je zeker dat je vrijdagochtend vroeg kunt beginnen aan de klus!

#2 Houd rekening met feestdagen

Rond de feestdagen zijn wij vaak één of twee dagen dicht. Op deze dagen worden geen containers geleverd en hierdoor lopen de planningen voor de dagen daarvoor en daarna ook een stuk sneller vol. Vrije dagen zoals Pasen, Hemelvaart of Pinksteren zijn vaak erg populaire klusdagen. Gebruik jij deze dagen ook om lekker te klussen? Bestel dan op tijd!

#3 Zomerdag = klusdag

Wanneer de lentezon begin te schijnen, nemen veel mensen de tuin onder handen. Hou er dus rekening mee dat als jij van plan bent te gaan klussen, vanwege het voorspelde zonnige weer, anderen dit idee vaak ook hebben. Daarnaast is de zomer standaard drukker dan de herfst of winter op klusgebied. Veel mensen gebruiken de zomermaanden om te verbouwen en renoveren. Wacht dus niet met bestellen tot het laatste moment. Maar reserveer, als je weet wanneer je wilt beginnen met klussen, alvast je container. De zes weken huurvrij gaan pas in op de dag van plaatsing.

#4 Regel op tijd de vergunning

Wanneer de container niet op eigen terrein komt te staan, maar bijvoorbeeld op een parkeervlak, de stoep of de straat, is het belangrijk om te weten of je een vergunning nodig hebt. Hiervoor kan je het beste bij de gemeente te raden gaan, gezien de vergunningsplicht in elke gemeente verschilt. In sommige gemeenten is het voldoende om alleen te melden dat er een container geplaatst wordt of hoef je alleen telefonisch toestemming vragen. In andere gemeenten is het wel verplicht om een vergunning aan te vragen. Dit kan wel tot twee weken (!) duren. Begin dus op tijd met het onderzoek naar de vergunningsplicht.

#5 Plaats opmerkingen

Wanneer je gebeld wilt worden als de chauffeur in de buurt is, de container op een speciaal gereserveerde plek moet komen te staan of als er andere zaken zijn waar de chauffeur rekening mee moet houden, kan je dit het beste meteen bij de bestelling doorgeven. Dit kan door een opmerking te plaatsen in het opmerkingsveld. Op deze manier kunnen wij dit direct aan de chauffeur doorgeven. Wanneer dit op de dag van plaatsing pas gemeld wordt, is het namelijk niet altijd meer mogelijk om de chauffeur te bereiken. In het opmerkingsveld kun je ook doorgeven of je voorkeur hebt voor een dagdeel voor de plaatsing van de container. Wij proberen hier dan rekening mee te houden.