Afval is afval en het moet zo snel mogelijk weg. Het lijkt misschien een beetje overdreven, maar het afvoeren van containers is gebonden aan strikte regels. Om te voorkomen dat wij een container niet kunnen afvoeren omdat deze verkeerd beladen is, geven wij hieronder enkele tips over hoe het wel moet.

Tip 1: Doe alleen het soort afval in de container waarvoor u deze gehuurd heeft

Bij Containeronline kunt u voor bijna elke afvalsoort een container huren. Let hier goed op bij het aanbieden van afval, het is namelijk niet toegestaan om andere afvalsoorten aan te bieden dan waar de container voor bedoeld is. Zo mag u in een puincontainer geen hout of gipsplaten aanbieden. Kies dan liever voor een Bouw- en sloopafvalcontainer, hierin mag u bijna alles soorten afval die vrijkomen bij een verbouwing afvoeren. Klik hier voor meer informatie over welke afvalsoorten zijn toegestaan per container.

Tip 2: Laat de lading niet uitsteken

Sommige soorten afval hebben niet het handigste formaat en steken al snel uit de container. Probeer deze materialen kleiner te maken voordat je ze in de container gooit. Lukt dit niet, plaats deze materialen dan zo laag en horizontaal mogelijk in de container. Het risico op schoon omhoog stekende onderdelen wordt groter als de container ongelijkmatig beladen is.

Tip 3: Zorg dat het afval niet meer dan 20cm boven de rand uitsteekt

Onze vervoerders rijden met de afvalcontainers over de snelweg. Om ervoor te zorgen dat niet alleen de chauffeurs, maar ook andere weggebruikers veilig thuis komen wordt de vuilcontainer afgedekt met een net om er zeker van te zijn dat er geen afval uit de container waait of valt. Als het afval stevig in de container zit is het toegestaan om de afvalcontainer tot maximaal 20 cm boven de rand te vullen.

Tip 4: Voorkom dat de lading schuift of uit de container valt

De ene afvalsoort is stabieler in een container te plaatsen dan de ander. Probeer het afval zo stabiel mogelijk in de container te plaatsen en zorg dat deze niet te ver uitsteekt. Zo voorkom je dat het afval tijdens het vervoer gaat glijden wat gevaarlijke situaties voor andere weggebruikers kan opleveren.

 

Martijn is online marketeer, SEO-specialist en vooral ook afval en container expert. Duurzaamheid houdt hem in zijn greep en in zijn vrije tijd klust en tuiniert hij graag.