✓ In één werkdag geplaatst   ✓ In heel Nederland   ✓ Veilig betalen via iDEAL  ✓ Scherpe all-in tarieven

Groenafval

Afvalcontainer nodig voor beplanting, groen- en snoeiafval? Dit kan je kwijt in een groencontainer. Voor aanhangend grond geldt max. 25% van de inhoud van de container. Heb je veel grond? Dan adviseren wij een losse grondcontainer. Er is tevens een gemengde tuinafval container beschikbaar voor groen, grond, puin en hout.
Containers mogen 6 weken blijven staan. Tarieven zijn altijd incl. alle bijkomende kosten.
Bouwafval container
N

Toegestane afvalstoffen

  • Takken
  • Snoeiafval
  • Tuinafval
  • Moestuin afval
  • Struiken
  • Gras/maaisel
  • Riet
  • Bamboe
  • Bladeren
  • Maximaal 25% grond van de totale inhoud.

Niet- toegestane afvalstoffen

Niet composteerbare materiaal zoals:

Groenafval container huren

r

De geplaatste container kan iets afwijken van de getoonde afbeelding.

3m3 groencontainer

€ 159,00 / 6 weken

6m3 groencontainer

€ 189,00 / 6 weken

10m3 groencontainer

€ 229,00 / 6 weken

10m3 groencontainer

€ 229,00 / 6 weken

Alles over groenafval

Groenafval container huren

Tuinwerkzaamheden gepland? Dan is het verstandig een groenafvalcontainer te huren.

Welke afvalcontainer moet ik huren?

Wanneer je een keuze maakt  voor een groenafvalcontainer moet je een inschatting maken van de hoeveelheid afval. Heb je hulp nodig? Via de ContainerCheck helpen we je bij deze keuze. Ook telefonisch staan we je graag te woord om te helpen bij de keuze. Twijfel? Je kunt beter een grotere container huren, dan er achteraf een tweede bij te bestellen. Dit is namelijk voordeliger.

Waarom een container huren?

Waarom een afvalcontainer huren en niet gewoon naar de milieustraat? Natuurlijk is een container huren een stuk gemakkelijker. Wij plaatsen de container, je vult hem en wij voeren het afval weer af. Dit scheelt tijd, je auto wordt niet vies en je hoeft geen aanhanger te huren. Daarnaast kan je bij de gemeentewerf vaak maximaal 1 kuub (of minder) bouwafval kwijt. Accepteert de gemeente wel meer bouwafval? Dan wordt er na de eerste kuub kosten in rekening gebracht. Deze zijn omgerekend vaak hoger dan de kosten voor het huren van een container. Minder geld en minder gedoe!

Recycling van groenafval

Niets is mooier dan grondstoffen teruggeven aan de aarde. Groen- en snoeiafval wordt gecomposteerd. Een rottingsproces waarbij organisch materiaal worden afgebroken en voedingsstoffen in de vorm van compost overblijven. Elke tuinder beaamt dat er niets beter is voor je tuin dan goede compost. Na het afvoeren van een container met groenafval wordt de bak direct geleegd op de grote compost hoop. Het is daarom van essentieel belang dat er enkel groen- en snoeiafval in de container komt. Bijvoorbeeld papier/karton, hout en grote boomstronken hebben een andere composteer tijd en mogen daarom niet in de groenafvalcontainer.

Veel gestelde vragen

Welke container heb ik nodig?

Dit hangt af van welk afval er vrij komt bij jouw klus. Kijk bij de afvalsoorten of doe de Container Check.

Hoe lang mag de container blijven staan?

De container heeft een huurvrije periode van 6 weken. De container mag langer blijven staan, maar dan wordt er huur berekend.
De huur bedraagt €6,50 per dag, incl. BTW. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de afvoeropdracht.

Heb je de container maar korter nodig dan 6 weken? Wanneer je klaar bent met klussen kan je de afvoeropdracht online of telefonisch doorgeven. De prijs blijft hetzelfde, gezien het een huurvrije periode betreft.

Zijn er nog bijkomende kosten?

ContainerOnline werkt met vaste prijzen. De afvalcontainer wordt voor de genoemde prijs geplaatst, opgehaald, het afval wordt verwerkt én is inclusief BTW. Wat we van jou vragen is de juiste afvalsoort te kiezen. Wanneer er afval in de container zit wat er niet in mag, volgt een toeslag voor de juiste container.
De container mag 6 weken huurvrij blijven staan. Na deze 6 weken wordt per dag € 6,50 incl. BTW in rekening gebracht. Je bent zelf verantwoordelijk voor het geven van de afvoeropdracht.

Hoe snel wordt de container geplaatst?

Opdrachten die op werkdagen voor 16.00 uur worden doorgegeven worden meestal de volgende werkdag uitgevoerd.
Je ontvangt na je bestelling direct een bevestiging van de opdracht. Vervolgens ontvang je een e-mail wanneer de container is ingepland bij de leverancier. Daar staat de exacte datum van plaatsing op.

Wil je weten hoe laat de container wordt geplaatst? Bel of mail dan 's ochtends op de dag van plaatsen. Dan is de planning beschikbaar en kunnen wij dit opvragen.