✓ In één werkdag geplaatst   ✓ In heel Nederland   ✓ Veilig betalen via iDEAL  ✓ Scherpe all-in tarieven

Bouw- en sloopafval

Afvalcontainer nodig voor een verbouwing? De bouwafval container is een gemengde afvalcontainer voor verschillende afvalstoffen zoals bijv. hout, gips, puin en metaal. Bestel de afvalcontainer voor 16.00 uur en deze wordt de volgende werkdag geplaatst. Onze containers mogen 6 weken blijven staan. Bouw- en sloopafval containers zijn beschikbaar in de inhoudsmaten 3m3 container, 6m3 container en 10m3 container. Wat mag er in een bouwafval container? Bekijk het in de lijst hieronder.

Bouwafval container

Bouw- en sloopafval

Bouwafval container

Afvalcontainer nodig voor een verbouwing? In de bouw- en sloopafval container mogen verschillende afvalstoffen zoals bijv. hout, gips, puin en metaal. Bestel voor 16.00 uur een container en deze wordt de volgende werkdag geplaatst. Onze containers mogen 6 weken blijven staan. Bouw- en sloopafval containers zijn beschikbaar in de inhoudsmaten 3m3, 6m3 en 10m3.

N

Toegestane afvalstoffen

Niet- toegestane afvalstoffen

 • Asbesthoudend of asbestgelijkend materiaal
 • Golfplaten
 • Autobanden
 • Dakafval – dakleer, bitumen, dakgrind met aanklevend materiaal
 • Gevaarlijk afval, klein chemisch afval
 • Elektrische aparaten
 • Accu’s (bijtende of irriterende stoffen)
 • Organisch afval
 • Restafval/huisafval
 • Gevaarlijke afval
 • Grond/veegvuil
 • e.d. Twijfel je? Neem contact met ons op.

Bouw- en sloop afvalcontainers

r

De geplaatste container kan iets afwijken van de getoonde afbeelding.

3m3 afvalcontainer bouwafval

3m3 bouwafval container

€ 239,00 / 6 weken

6m3 afvalcontainer bouwafval

6m3 bouwafval container

€ 359,00 / 6 weken

10m3 afvalcontainer bouwafval

10m3 bouwafval container

€ 469,00 / 6 weken

dichte 10m3 afvalcontainer bouwafval

10m3 bouwafval container

€ 469,00 / 6 weken

Bouwafval container huren, handig om te weten...

Container huren via ContainerOnline is gemakkelijk. Je kiest een afvalsoort, een inhoudsmaat en de container wordt vaak al de volgende werkdag bij jou op de stoep* geplaatst. 

Waarom een container huren

Natuurlijk is een container huren gemakkelijk. Wij zetten de container neer, je vult hem, wij voeren de container af en je bent van het afval af. Het scheelt je veel tijd, je auto wordt niet vies en/of je hoeft geen aanhanger te huren.
Daarnaast kan je bij de gemeentewerf meestal slechts terecht voor maximaal 1 kuub (of soms minder) bouwafval. Gemeenten die wel meer bouwafval accepteren, zullen na de eerste kuub bouwafval, kosten in rekening brengen. Deze kunnen flink oplopen.
Reken je het om, ben je goedkoper uit door een container te huren. Goedkoop, tijd- en kostenbesparend. Alleen maar voordelen.

Container bestellen in 3 stappen

 1. Kies een containermaat (Twijfel je? Kies dan een maat groter. Dit scheelt je aan het eind)
 2. Kies een afvalsoort (Bekijk alle afvalsoorten of doe de ContainerCheck voor advies)

Containerafmetingen

De afvalcontainer voor bouwafval is er in 3 verschillende afmetingen en in 4 uitvoeringen.

De 3m3 container,  ook wel “3 kuubs container”,

 

Container afvalsoorten

ContainerOnline heeft afvalcontainers voor veel verschillende afvalsoorten. Welke container je nodig hebt heeft te maken met welke afvalsoorten er vrij komen. Wat mag er wel in de container en wat niet? Kijk bij de verschillende afvalsoorten voor meer informatie of doe de Container Check voor persoonlijk advies.

 

Vergunning container huren

Of je een vergunning nodig hebt hangt af van de locatie waar de container komt te staan en in welke gemeente. Op eigen terrein is het altijd toegestaan om zonder vergunning een container te plaatsen. Wil je een container plaatsen op gemeentegrond, bijvoorbeel een parkeervak, de stoep of op de straat? Ga dan na wat de regels zijn in jouw gemeente. In sommige gemeenten volstaat een melding of hoef je enkel telefonisch om toestemming te vragen. In andere gemeenten heb je een ontheffing of zelfs een vergunning nodig. We hebben deze informatie voor je verzameld, maar omdat de regels kunnen veranderen is het raadzaam het altijd zelf te checken.

 

Goedkoper container huren

 Bij ContainerOnline garanderen we altijd een vorodelig tarief. Wij werken alleen met vaste all-in tarieven. Dit betekent dat je vooraf precies weet wat je betaalt en niet voor verrassingen achteraf komt te staan. Voor dit vaste tarief wordt de container geplaatst, weer afgevoerd én wordt het afval verwerkt. De prijs is altijd incl. BTW. De container mag na plaatsing 6 weken huurvrij blijven staan.

 

* Vraag altijd na bij de gemeente of de container op de stoep geplaatst mag worden. Op je eigen oprit of tuin heb je geen vergunning nodig.

Recycling van bouw- en sloopafval

Omdat in de grofvuilcontainer een verzameling mag van verschillende afvalsoorten, is de recycling van grofvuil een uitgebreid proces. In een aantal stappen wordt het afval van groot naar klein gesorteerd. Grote objecten en (stukken) meubels worden eerst (handmatig) gesorteerd. Vervolgens gaan de overige (kleinere) stukken de band op en worden machinaal de materialen van elkaar gescheiden. Met behulp van magneten worden de metalen eruit gehaald, middels wind, water en infrarood worden papieren, plastic en hout gefilterd. Tot slot zijn er altijd nog een paar ogen en handen nodig om het laatste vuil zo goed mogelijk te scheiden.

Veel gestelde vragen

Welke container heb ik nodig?

Dat hangt af van de afvalsoorten die in de container komt. Bekijk de afvalsoorten of doe de Container Check.

Komen er nog extra kosten bij?
Wanneer je de juiste afvalsoort kiest, is de getoonde prijs inclusief alle kosten. Gooi je een duurdere afvalsoort in de container en wordt de container afgekeurd, dan volgt er een toeslag voor het te weinig betaalde bedrag.
Daarnaast gaan wij er vanuit dat de chauffeur de container kan plaatsen en afvoeren op de door jou aangegeven locatie. Mocht dit niet lukken, wordt een loze rit in rekening gebracht.
Hoe snel kunnen jullie een container plaatsen?
Afvalcontainers voor 16.00 uur kunnen veelal de volgende werkdag worden geplaatst. Heb je vandaag nog een container nodig? Neem dan telefonisch contact met ons.