Heb je vragen? Bel of chat met ons - 085-3035343

Hout afval

Container nodig voor houtafval? We onderscheiden 3 types houtafval. Deze afvalcontainer of big bag is voor het type B-hout. B-hout is behandeld met verf, lak, beits, onbehandeld hout (A-hout), triplex e.d., parket, laminaat etc. Geïmpregneerd (voor buiten), een schuur of schutting bijvoorbeeld, is C-hout. C-hout mag er niet in. Heb je alleen A-hout of wil je C-hout afvoeren? Neem dan contact met ons op.

Bouwafval container
N

Toegestane afvalstoffen

 • Geschilderd, gelakt, gebeitst hout
 • Onbeschilderd hout
 • Geperst hout
 • Laminaat/parket
 • Spaanplaat
 • Hardboard/softboard
 • Houten meubels (zonder bekleding)

Tip: Spijkers, schroeven en bouten tot 10mm mogen blijven zitten

Niet- toegestane afvalstoffen

 • Rotan en rieten meubels
 • Textiel
 • Geïmpregneerd hout (gewolmaniseerd)
 • Bielzen
 • Snoeihout, wortels en stronken
 • Hout met brandschade of roet
 • Rottend of beschimmeld hout
 • Vezelplaat met cementspecie
 • Asbest of asbestgelijkend materiaal
 • Zand of grond
 • Bouwafval
 • Gevaarlijke afval
 • e.d. Twijfel je? Neem contact met ons op.

Houtcontainer huren

r

De geplaatste container kan iets afwijken van de getoonde afbeelding.

3m3 houtcontainer

€ 179

ContainerOnline - 03 Meest gekozen containermaat

6m3 houtcontainer

€ 219

10m3 houtcontainer

€ 269

10m3 houtcontainer

€ 269

Big Bag voor afval huren

Big Bag (1m3)

€ 129

20m3 container huren

20m3 afvalcontainer

€ 699

40m3 afvalcontainer

€ 949

r

Of je klus nu 2 dagen of 4 weken duurt, de prijs van de container blijft gelijk. Na 4 weken nog niet klaar? Dan betaal je huur per aanvullende week.

Alles over houtafval container huren

Houtafval container huren

Bouwwerkzaamheden op de planning? Als er veel hout bij vrijkomt is het verstandig een houtafvalcontainer te huren.

Welke afvalcontainer moet ik huren?

Welke keuze je moet maken voor een houtafvalcontainer ligt aan de kwaliteit van het hout.

Houtafval wordt ingedeeld in drie categorieën.  
A-hout is onbewerkt, onbehandeld, ongelakt en niet-geïmpregneerd afvalhout. Deze houtsoort is van goede kwaliteit en kan goed gerecycled worden.

B-hout is is de meest voorkomende afvalsoort. Hieronder valt hardboard, spaanplaat, vezelplaat, geperst hout, meubels, geverfd, gelakt en verlijmd hout, deuren, kozijnen en niet-geïmpregneerd hout. Veel afvalhout wordt gecatagoriseerd als B-hout.

C-hout is geïmpregneerd hout dat is verwerkt met bepaalde stoffen om de gebruiksduur te verlengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schuttingen (gewolmaniseerd) of bielzen (geteerd). C-hout is de meest milieuonvriendelijke houtsoort en wordt anders verwerkt dan A- en B-hout.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een houtcontainer? Via de ContainerCheck helpen we je bij deze keuze. Ook telefonisch staan we je graag te woord om te helpen bij de keuze. Twijfel? Je kunt beter een grotere container huren, dan er achteraf een tweede bij te bestellen. Dit is namelijk voordeliger.

Waarom een container huren?

Waarom een afvalcontainer huren en niet gewoon naar de milieustraat? Natuurlijk is een container huren een stuk gemakkelijker. Wij plaatsen de container, je vult hem en wij voeren het afval weer af. Dit scheelt tijd, je auto wordt niet vies en je hoeft geen aanhanger te huren. Daarnaast kan je bij de gemeentewerf vaak maximaal 1 kuub (of minder) bouwafval kwijt. Accepteert de gemeente wel meer bouwafval? Dan wordt er na de eerste kuub kosten in rekening gebracht. Deze zijn omgerekend vaak hoger dan de kosten voor het huren van een container. Minder geld en minder gedoe!

 

Prijsinformatie

De prijzen van het huren van een container is inclusief:

 • Transportkosten voor plaatsen én afvoeren
 • Verwerking van het afval
 • 21% BTW
 • Eerste 4 weken huurvrij (tot 4 weken blijft de prijs gelijk)

Mogelijke extra kosten:

 • € 15 - extra week huur (wordt wekelijks gefactureerd)
 • € 50 - matrassen
 • € 40 - elektrische apparaten
 • € 90 - loze rit - wanneer de chauffeur niet op de locatie kan komen of de container overbeladen is.
 • Heb je ander afval dan de container die je hebt besteld? Neem dan altijd even contact met ons op. Niet alle afvalsoorten kunnen in jouw container worden afgevoerd. Indien er extra kosten zijn voor het afvoeren en verwerken van het afval worden deze achteraf gefactureerd.

Voor elke klus een container

container huren usp Binnen 1 werkdag geplaatst
container huren usp Altijd een container beschikbaar
container huren usp 4 weken huurvrij
container huren usp ALL-IN prijs
container huren usp Veilig betalen met iDeal of achteraf
container huren usp In heel Nederland

 betalen met iDeal en achteraf klarna

w

Heb je een vraag?

Bekijk onze veel gestelde vragen of chat, mail of bel met één van onze medewerkers.
info@containeronline.nl
tel.: 085-3035343

Recycling houtafval

Hout wordt, zoals bovengenoemd, gecategoriseerd in 3 types: A-hout, B-hout en C-hout. Dit heeft alles te maken met de recycling van hout. A-hout, wat onbehandeld hout is, is waardevol. Het wordt bijvoorbeeld versnipperd en verwerkt in bijvoorbeeld geperste houtplaten. Een andere toepassing van A-hout is de productie van houtskool voor de BBQ. Van B-hout wordt spaanplaat gemaakt of dient als brandstof voor energiecentrales. Tot slot is er nog C-hout. Afhankelijk van waarmee het C-hout is behandeld (verduurzaamd) wordt dit vernietigd of mogelijk ingezet als brandstof voor energiecentrales.

Veel gestelde vragen

Welke container heb ik nodig?

Dit hangt af van welk afval er vrij komt bij jouw klus. Kijk bij de afvalsoorten of doe de Container Check.

Hoe lang mag de container blijven staan?

De container heeft een huurvrije periode van 4 weken. De container mag langer blijven staan, maar dan wordt er huur berekend.
De huur bedraagt €15,00 per week, incl. BTW. U ontvangt een mail wanneer de container ruim 3 weken staat. Dan kunt u via de knop een afvoeropdracht doorgeven. Wanneer de 4 weken zijn verlopen ontvangt u automatisch een huurfactuur van 1 week. U heeft wederom weer de mogelijkheid om via de knop in de mail om een afvoeropdracht door te geven. Voor de hierop volgende weken geldt hetzelfde.
Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de afvoeropdracht.

Heb je de container maar korter nodig dan 4 weken? Wanneer je klaar bent met klussen kan je de afvoeropdracht online of telefonisch doorgeven. De prijs blijft hetzelfde, gezien het een huurvrije periode betreft.

Zijn er nog bijkomende kosten?

ContainerOnline werkt met vaste prijzen. De afvalcontainer wordt voor de genoemde prijs geplaatst, opgehaald, het afval wordt verwerkt én is inclusief BTW. Wat we van jou vragen is de juiste afvalsoort te kiezen. Wanneer er afval in de container zit wat er niet in mag, volgt een toeslag voor de juiste container.

LET OP: Matrassen mogen i.v.m. brandgevaar niet in de container. Wanneer deze in de container worden aangetroffen, moeten deze apart verwerkt worden. Helaas volgt er een factuur van €50,00 euro per matras.

De container mag 4 weken huurvrij blijven staan. Na deze 4 weken wordt per extra week € 15,00 incl. BTW in rekening gebracht. Je bent zelf verantwoordelijk voor het geven van de afvoeropdracht.

Hoe snel wordt de container geplaatst?

Opdrachten die op werkdagen voor 16.00 uur worden doorgegeven worden meestal de volgende werkdag uitgevoerd.
Je ontvangt na je bestelling direct een bevestiging van de opdracht. Vervolgens ontvang je een e-mail wanneer de container is ingepland bij de leverancier. Daar staat de exacte datum van plaatsing op.

Wil je weten hoe laat de container wordt geplaatst? Bel of mail dan ‘s ochtends op de dag van plaatsen. Dan is de planning beschikbaar en kunnen wij dit opvragen.