Heb je een flink gat moeten graven in de tuin voor het plaatsen van een trampoline? Of heb je de tuin opnieuw aangelegd of een schuurtje gebouwd? Dan is de kans groot dat je grond over hebt en daar vanaf wilt. Een grondcontainer is hiervoor de optie. Snel en makkelijk online besteld en de volgende dag geplaatst. Maar wanneer je gaat bestellen zie je dat er twee opties beschikbaar zijn. Schoon Grond en Gemengd Grond. Welke moet je kiezen?

Grondafval uit de tuin of na verbouwing

Wanneer je een nieuwe tuin gaat aanleggen, een vijver gaat graven of bezig bent met verbouwingen in de tuin en rondom het huis, hou je vaak grondafval over. Dit afval kan alleen uit losse grond bestaan, maar ook uit grond gemengd met puin, kiezels, planten of graszoden. Je denkt misschien grond is toch gewoon grond? Toch bestaan er nog verschillende variaties van grondafval. Schoon grond dat direct kan worden hergebruikt en gemengd grond.

Container huren voor schoon grond afval

Wanneer je ‘schoon grond’ leest, denk je misschien dat de grond brandschoon moet zijn en er geen enkele vervuiling in mag zitten. Dat is niet helemaal waar. Onder schoon grond verstaan wij ‘schoon verklaarde’ grond. Dit betekent dat het gebied waarin de grond wordt afgevoerd niet bekend staat als een zwaar verontreinigd gebied. Je hoeft zelf geen schoongrond verklaring op te vragen. Voordat de container wordt geplaatst voeren wij een postcodecheck uit. In een schoon grond container mag grond, zand, aarde, klei en kort gemaaide graszoden worden ingezameld. Let op: de graszoden mogen in beperkte mate in de schoon grond container.

Recycling van schoon grond afval

Grond wordt niet gerecycled, maar direct herplaatst. Grondbedrijven nemen jouw ‘afval’ grond aan, controleren het op zuiverheid en plaatsen het weer op een andere locatie. De graszoden en klei(brokken) in de grond worden dus gewoon mee herplaatst.

Container huren voor gemengd grond afval

Hou je grond over na een verbouwing of bij het afgraven van een woningperceel? Vaak is deze grond vermengd met wat puinresten zoals kleine stenen, gruis, kiezels of grind. In een gemengd grondcontainer mag dit allemaal mee worden afgevoerd. Ook graszoden en resten van planten en wortels kunnen in deze container worden meegenomen. De grond in deze container mag dus een stuk grover en veelzijdiger zijn dan een schoon grondcontainer. Wel is het zo dat ook voor deze afvalcontainer er voor plaatsing een postcodecheck wordt uitgevoerd.

Recycling van gemengd grond afval

Grond kan, wanneer er geen sprake is van bodemverontreiniging, altijd opnieuw worden geplaatst op een ander locatie. Het hoeft geen ingewikkeld recycling proces door, zoals bijvoorbeeld plastic. Toch is het verwerkingsproces bij de gemengd grondcontainer nét even wat ingewikkelder. Na het afvoeren van de container, gaat de grond naar een verwerkingslocatie waar de grond wordt gezeefd. Alle vervuilingen worden er hier dus uitgehaald, waarna alleen zand en grond en overblijft om herplaatst te worden.

Container huren voor grondafval

Wil je een container huren voor grondafval? Deze zijn snel en makkelijk te bestellen. ContainerOnline plaatst containers in heel Nederland. Vandaag besteld voor 16.00 uur is meestal de volgende werkdag geleverd! Alle prijzen zijn inclusief BTW, plaatsing, afvoeren en het verwerken van het afval. Klussen maar!

Martijn is online marketeer, SEO-specialist en vooral ook afval en container expert. Duurzaamheid houdt hem in zijn greep en in zijn vrije tijd klust en tuiniert hij graag.