✓ In één werkdag geplaatst   ✓ In heel Nederland   ✓ Veilig betalen via iDEAL  ✓ Scherpe all-in tarieven

Zo moet het dus niet!

Bij een verbouwing komt er vaak meer afval vrij dan vooraf ingeschat. Lastig! Want zo lijkt die grote container ineens een stuk kleiner. Om ervoor te zorgen dat er toch zoveel mogelijk afval in de container past en er zo min mogelijk ‘lucht’ wordt afgevoerd, geven wij hieronder 5 bruikbare tips voor het efficiënt vullen van jouw afvalcontainer.

Wanneer een container te hoog beladen is, wordt het onveilig (en verboden!) om hem te vervoeren. De chauffeur zal de container dan ook niet meenemen. Om te voorkomen dat je straks met een niet afgevoerde container blijft zitten is het dus verstandig om de container zo efficiënt mogelijk te beladen. Hoe je dat doet? Lees snel verder…

#1 Stapel hout en laminaat vloerdelen op elkaar in de container

Wanneer je hout rechtop in de container zet, neemt het al snel teveel ruimte in. Zaag waar nodig de stukken bij, zodat ze op de bodem van de container kunnen worden gelegd en in de breedte kunnen worden opgestapeld. Zo kan je veel hout en laminaat kwijt zonder veel ruimte in te leveren!

#2 Demonteer de meubels en zet ze aan de zijkant van de container

Meubels nemen in het geheel veel ruimte in. Haal ze daarom zoveel mogelijk uit elkaar en zet de platte onderdelen zoals tafelbladen en meubelpanelen tegen de zijkant van de container.

#3 Rol vloerbedekking zo strak mogelijk op

 Vloerbedekking is vaak groot, dik en stug. Om ervoor te zorgen dat je oude vloer niet je volledige containerruimte in beslag neemt, rol je de vloerbekking zo strak mogelijk op. Bind de rollen vervolgens vast en leg ze, indien mogelijk, in de breedte in de container. Ook kan je ze goed kwijt tegen de zijkant van de container. Let wel op dat de rollen niet verder dan 20 cm boven de container uitsteken.

#4 Plaats zware onderdelen onder in de container

Net als in je boodschappentas is het handig om de zware onderdelen onderin de container te plaatsen. Lichte onderdelen plaats je gemakkelijk tussen de overgebleven ruimte en dit voorkomt dat je bij herinrichting nog een keer met de zware onderdelen moet gaan sjouwen.

#5 Maak het leuk!

Probeer een spelletje te maken van het efficient vullen van je bouwcontainer. Wie is er niet opgegroeid met Tetris?

Dakafval container huren

r

De geplaatste container kan iets afwijken van de getoonde afbeelding.

3m3 dakafval container

€ 449,00 / 4 weken

6m3 dakafval container

€ 579,00 / 4 weken

10m3 dakafval container

€ 699,00 / 4 weken

10m3 dakafval container

€ 699,00 / 4 weken

Alles over dakafval container huren

Dakafval container huren

Ga je het dak slopen en/of vervangen? Dan is het verstandig een dakafvalcontainer te huren. Dit afval is namelijk niet zomaar toegestaan in een bouw- en sloopafvalcontainer.

Welke afvalcontainer moet ik huren?

Wanneer je een keuze maakt  voor een dakafvalcontainer moet je een inschatting maken van de hoeveelheid afval. Heb je hulp nodig? Via de ContainerCheck helpen we je bij deze keuze. Ook telefonisch staan we je graag te woord om te helpen bij de keuze. Twijfel? Je kunt beter een grotere container huren, dan er achteraf een tweede bij te bestellen. Dit is namelijk voordeliger.

Waarom een container huren?

Waarom een afvalcontainer huren en niet gewoon naar de milieustraat? Natuurlijk is een container huren een stuk gemakkelijker. Wij plaatsen de container, je vult hem en wij voeren het afval weer af. Dit scheelt tijd, je auto wordt niet vies en je hoeft geen aanhanger te huren. Daarnaast kan je bij de gemeentewerf vaak maximaal 1 kuub (of minder) bouwafval kwijt. Accepteert de gemeente wel meer bouwafval? Dan wordt er na de eerste kuub kosten in rekening gebracht. Deze zijn omgerekend vaak hoger dan de kosten voor het huren van een container. Minder geld en minder gedoe!