Het leek voor eeuwig te duren, maar eindelijk mogen voor de horeca de terrassen weer open. Lekker op het terrasje een wijntje, biertje of lunch. Nou ja als het weer het toelaat natuurlijk. Maar als er weer gasten komen, dan komt er ook weer afval. Is je oude afvalcontract nog actief en is hij nog wat je wil? Of is het misschien beter om te kijken welke rolcontainers je nu nodig hebt?

Nu nog het terrasweer

Corona valt voor de horeca zwaar: laten de maatregelen het eindelijk weer toe, keren de weergoden zich tegen je. Met een dikke jas aan, paraplu boven je hoofd en je handen om de warme beker met koffie is niet een ideale situatie. Toch doen genoeg dit wel. Je gasten hebben zo lang op dit moment gewacht, dat ze er wat voor over hebben. Maar als straks het zonnetje langs de wolken spiekt, dan stromen de terrassen weer vol en wordt het weer een beetje als vanouds.

Welke rolcontainers heb je nodig?

Als de verkoop weer toeneemt, neemt ook het afval toe. Misschien heb je jouw afvalcontract kunnen pauzeren of kon je hem omlaag zetten, maar vele hebben hem opgezegd of zelfs nooit een gehad. Wat nu? Ga je weer offertetrajecten in of wil je het wat makkelijker en heb je een goed beeld van welke bedrijfsafval je hebt? Om je een idee te geven van de afvalwens voor jou als horecaondernemer, hebben we de meest bestelde rolcontainers voor kleine horeca onderneming op een rij gezet.

Rolcontainers voor kleine horeca

Elk bedrijf is natuurlijk anders en daarom ook elke afvalbehoefte. Toch kun je op basis van wat de meeste horecaondernemers kiezen, een goede inschatting maken wat bij jou past. De meest aangevraagde rolcontainers voor kleine horeca zijn:

  • 660 liter papier en karton
  • 660 liter restafval
  • 240 liter flessenglas
  • 120 liter organisch afval of swill

1 x per week of toch anders?

Gemiddeld worden de rolcontainers 1 maal per week geleegd, maar soms is meer of minder beter. Weet je het niet zeker, dan raden we je aan om eerst te kiezen voor 1 keer per week. Wisselen van frequentie kan elk moment. Je hoeft niet te wachten tot de volgende lediging of iets.

Waar komt je container te staan?

Buiten wat je nodig hebt om je afval kwijt te kunnen, is het ook handig om te kijken waar de rolcontainers komen te staan en wat je wensen daarin zijn. Heb je een buitenruimte, dan kun je makkelijk een 1100 liter container kwijt. Moet de container binnen staan, dan zal je een kleinere container moeten nemen en die eventueel vaker laten legen. Handig om te weten is dat een 660 liter rolcontainer door de deur past. Mede daarom is het een populaire rolcontainer: er past veel in en toch kun je hem makkelijk kwijt.

Heb je veel dozen en wil je niet veel tijd kwijt zijn aan het klein vouwen? Bij een 240 of 3600 liter, moet je de dozen echt samenvouwen om ze erin te krijgen. Bij eenĀ 660 liter rolcontainer, passen de wat kleinere dozen er gewoon plat gestamd in, zonder ze nog eens dubbel te moeten vouwen. Heb je veel grote dozen, kies dan voor een 1100 liter of nog groter. Wil je echt zo min mogelijk tijd aan vouwen besteden en heb je er de ruimte voor, bestel dan een 2400 liter gaascontainer.

Martijn is online marketeer, SEO-specialist en vooral ook afval en container expert. Duurzaamheid houdt hem in zijn greep en in zijn vrije tijd klust en tuiniert hij graag.