✓ In één werkdag geplaatst   ✓ In heel Nederland   ✓ Veilig betalen via iDEAL  ✓ Scherpe all-in tarieven

Soms komt het wel eens voor dat een van onze chauffeurs een loze rit rijdt. Een loze rit is een rit waarbij de container bij aankomst van de chauffeur niet kan worden geplaatst of kan worden opgehaald en de chauffeur als het ware ‘voor niets’ heeft gereden. 

Dit kan bijvoorbeeld komen omdat er geen plaats is om de container neer te zetten of dat de container, bijvoorbeeld door het gewicht, niet meer kan worden opgehaald. In dit geval wordt er een wel een rit van 90 euro (incl. BTW) in rekening gebracht. Zonde! Wij hebben daarom vier tips verzameld om de kans op een loze rit te minimaliseren.

#1 Reserveer de plek waar de container geplaatst moet worden

Bij bestelling kan je aangeven waar de container moet worden geplaatst. Indien je dit niet hebt gedaan, wordt de container zo dicht mogelijk bij het plaatsingsadres neergezet. Helaas gebeurt het wel eens dat er geen plaats is om de container neer te zetten, doordat bijvoorbeeld de hele straat vol staat met geparkeerde auto’s. Reserveer daarom de plek waar de container moet komen te staan. Dit kan je doen door bijvoorbeeld je eigen auto op de plaats neer te zetten en hem net voordat de container wordt geplaatst weg te halen. Ook kan je er een ander voorwerp neerzetten of de plek afzetten met een afzetlint. Zorg er wel altijd voor dat de plek weer vrij is als de container wordt geplaatst. Ben je gewoon thuis als de container wordt geplaatst? Dan kan je ook aangeven dat je gebeld wilt worden als de chauffeur in de buurt is. Je kunt dan zelf de plaats aanwijzen waar de container moet komen te staan.

#2 Overleg met de buren

Om te voorkomen dat je buren de plek waar de container moet komen te staan bezet houden, is het handig hen van te voren op de hoogte te stellen. Dan kun je meteen aangeven dat het niet de bedoeling is dat er andere materialen in de container terecht komen. Wanneer dit gebeurt worden er namelijk extra verwerkingskosten gerekend. In sommige gevallen kan de container zelfs helemaal niet meer worden opgehaald, omdat het niet meer aan de eisen voldoet. Dit kan betekenen dat de container te hoog gevuld is of niet meer verplaatst kan worden door het gewicht. Ben je er niet zeker van welke materialen in welke container horen? Onder het kopje afvalsoorten vind je per container een overzicht.

#3 Vul de container tot maximaal 20 cm boven de rand

Om de container veilig te vervoeren mag de lading maximaal 20 cm boven de rand uitkomen. De chauffeurs rijden namelijk met de afvalcontainers over de snelweg en dit moet veilig gebeuren. Wanneer de container te hoog geladen is zit het afval niet meer stevig in de container. Hierdoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Zorg er daarnaast voor dat het afval niet te ver aan de zijkanten uitsteekt. Dit neemt niet alleen veel ruimte in beslag, maar dit kan er ook voor zorgen dat er gevaarlijke situaties ontstaan.

#4 Wees kritisch op het gewicht van de container

Hoewel de containers flink wat gewicht aankunnen, zit hier een maximum aan. Als je de containers op een efficiënte manier vult is er vaak niets aan de hand. Gooi je er echter (te) veel zware materialen in, of druk je het afval flink aan, terwijl je weet dat er eigenlijk al niets meer bij past, dan kan het gebeuren dat de container niet meer op te tillen is. In dit geval kan de container dus niet afgevoerd worden.

Contact?

Vragen over hoe je de containers op een juiste manier vult? Onze klantenservice geeft graag advies.

Bouw- en sloop afvalcontainers

r

De geplaatste container kan iets afwijken van de getoonde afbeelding.

3m3 afvalcontainer bouwafval

3m3 bouwafval container

€ 239,00 / 6 weken

6m3 afvalcontainer bouwafval

6m3 bouwafval container

€ 359,00 / 6 weken

10m3 afvalcontainer bouwafval

10m3 bouwafval container

€ 479,00 / 6 weken

dichte 10m3 afvalcontainer bouwafval

10m3 bouwafval container

€ 479,00 / 6 weken

Bouwafval container huren, handig om te weten...

Container huren via ContainerOnline is gemakkelijk. Je kiest een afvalsoort, een inhoudsmaat en de container wordt vaak al de volgende werkdag bij jou op de stoep* geplaatst. 

Waarom een container huren

Natuurlijk is een container huren gemakkelijk. Wij zetten de container neer, je vult hem, wij voeren de container af en je bent van het afval af. Het scheelt je veel tijd, je auto wordt niet vies en/of je hoeft geen aanhanger te huren.
Daarnaast kan je bij de gemeentewerf meestal slechts terecht voor maximaal 1 kuub (of soms minder) bouwafval. Gemeenten die wel meer bouwafval accepteren, zullen na de eerste kuub bouwafval, kosten in rekening brengen. Deze kunnen flink oplopen.
Reken je het om, ben je goedkoper uit door een container te huren. Goedkoop, tijd- en kostenbesparend. Alleen maar voordelen.

Container bestellen in 3 stappen

  1. Kies een containermaat (Twijfel je? Kies dan een maat groter. Dit scheelt je aan het eind)
  2. Kies een afvalsoort (Bekijk alle afvalsoorten of doe de ContainerCheck voor advies)

Containerafmetingen

De afvalcontainer voor bouwafval is er in 3 verschillende afmetingen en in 4 uitvoeringen.

De 3m3 container,  ook wel “3 kuubs container”,

Container afvalsoorten

Vergunning container huren

Goedkoper container huren

 

 

* Vraag altijd na bij de gemeente of de container op de stoep geplaatst mag worden. Op je eigen oprit of tuin heb je geen vergunning nodig.